VTEK atidėjo asociacijos „Linava“ elgesio svarstymą | KaunoDiena.lt

VTEK ATIDĖJO ASOCIACIJOS „LINAVA“ ELGESIO SVARSTYMĄ

  • 0

Siekdama įvertinti posėdžio metu gautus duomenis, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) atidėjo Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ elgesio svarstymą dėl galbūt neteisėtai vykdytos lobistinės veiklos.

Aiškinamasi, ar šis juridinis asmuo nevykdė lobistinės veiklos, kol nebuvo įsiregistravęs į lobistų sąrašą, ir ar tokiais veiksmais nepažeidė Lobistinės veiklos įstatymo.

Tyrimas pradėtas „Laisvės TV“ žurnalistiniame tyrime „Fūrų lobistai“ paskelbtos bei papildomai gautos informacijos pagrindu. VTEK vertina aplinkybes, kai šių metų sausio pradžioje „Linava“ kreipėsi į Vidaus reikalų ministeriją, kad būtų pakeistas Patvirtintų įmonių sąrašo sudarymo tvarkos aprašas.

Esą, pagal jį Migracijos departamentas į atitinkamą sąrašą neįtraukia kelių transporto įmonių. Šis sąrašas nustato juridinius asmenis ir priimančiąsias įmones, į kurias atvykstantiems dirbti į Lietuvą užsieniečiams taikomos supaprastintos sąlygos kreipiantis dėl nacionalinės vizos ar leidimo laikinai gyventi Lietuvoje.

Tuo metu „Linava“ nebuvo įsiregistravusi lobiste – ja tapo tik sausio pabaigoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS