Vyriausybė siūlo tiesiogiai iš biudžeto finansuoti tautinių mažumų kultūros centrus | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ SIŪLO TIESIOGIAI IŠ BIUDŽETO FINANSUOTI TAUTINIŲ MAŽUMŲ KULTŪROS CENTRUS

Vyriausybė siūlo tiesiogiai iš biudžeto finansuoti Tautinių mažumų departamentui pavaldžius tautinių mažumų kultūros centrus.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė teikti įstatymų pataisas, pagal kurias departamentas gautų tiesioginį finansavimą iš biudžeto keturioms pavaldžioms įstaigoms: Tautinių bendrijų namams, Kauno įvairių tautų kultūros centrui, Romų visuomenės centrui ir Lietuvos tautinių mažumų folkloro ir etnografijos centrui. Visos jos būtų laikomos valstybės kultūros centrais.

Kultūros ministerijos parengtose Kultūros centrų įstatymo pataisose pažymima, kad įstaigos rūpinasi vaikų ir jaunimo užimtumu, meniniu ugdymu, organizuoja įvairių meno kolektyvų, būrelių veiklą, įvairių kalendorinių švenčių minėjimą, populiarina etninę kultūrą ir mėgėjų meną, tenkina kitus bendruomenės kultūrinius ir sociokultūrinius poreikius, rūpinasi tautinių mažumų kultūros puoselėjimu.

Tačiau, kaip nurodoma aiškinamajame rašte, įstaigos šiuo metu finansuojamos per projektus, o ne tiesiogiai, tad ypač koronaviruso pandemijos metu joms tapo sunku užtikrinti savo veiklas ir atlyginimų mokėjimą.

„Priėmus šiuos įstatymų pakeitimus, bus užtikrinta viešųjų įstaigų, veikiančių tautinių mažumų srityje, tvari veikla ir finansavimas, o šios įstaigos bus integruotos į įstatymų reglamentuotą kultūros centrų sistemą“, – Vyriausybės posėdyje teigė kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.

Nurodoma, kad vidutiniškai kiekviena įstaiga turi 17 etatų, o pakeitimams kasmet reikės 125 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

w

tik ne pedykus

uzknisot su tom tautinem mazumom

BLT tris amzius gyvena , nei kalbet moka ,nei dirbt neismoko ,trinasi vagia kontrobanda spekuliuoja , narkotikus platina.....cia islenda ministeris Kvietkelis ir taria reikia juos dar ir is biudzeto prafinansuot....Lietuviai jau tampa --,,,tautine mazuma,,, po grybauskaites , linkeviciaus suveztu xoxolu banderu , baltarusiu , ir frau Merkel pakistuku is arabu pasaulio

O kodėl

nefinansuojami iš biudžeto lietuviškų bendruomenių nevyriausybinės organizacijos? Jjos yra priverstos kurpti varganus projektus(kas nežino kad tas įdedamas didelis darbas dar negarantuoja finansavimo gavimo), kad gauti varganus grašius?Kodėl lietuviai turi eiti kaip ubagai išteisę ranką maldaut rėmėjų kad padėtų pinigais surengti vieną ar kitą renginį, finansuoti saviveiklinį ansamblį ar tautodailės edukacijas? Kodėl nežiūrit lūseriai savo Tautos poreikių kultūrai, pilietiškumui vystyt o kišat svetimiems ?Š udai jūs o ne valdžia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS