Vyriausybę užgriuvo prašymai peržiūrėti būsimus alkoholio ribojimus | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĘ UŽGRIUVO PRAŠYMAI PERŽIŪRĖTI BŪSIMUS ALKOHOLIO RIBOJIMUS

  • 12

Vyriausybės ir verslo asociacijų atstovai antradienį aptars nuo 2020 metų numatytas alkoholio prieinamumo ribojimo priemones.

Pasak premjero patarėjo Skirmanto Malinausko, verslo atstovai siūlo jas peržiūrėti.

„Vyriausybę yra pasiekę daug kreipimosi raštų iš įvairių verslo asociacijų, restoranų, viešbučių, kurie siūlo peržiūrėti kai kurias priemones – kalba eina apie lauko kavines ir kitas priemones“, – BNS sakė S. Malinauskas.

„Tai bus toks pirmas susitikimas, visiem apsikeisti pozicijomis, įvertinti, kaip priimti ribojimai veikia“, – pridūrė jis.

Verslas siekia atšaukti nuo 2020-ųjų turintį įsigalioti draudimą prekiauti alkoholiu sezoninėse lauko kavinėse. Pardavinėti jį galės lauko kavinės, esančios ne toliau kaip už 40 metrų nuo stacionarios kavinės.

Maitinimo įstaigų atstovai yra teigę, kad tokia tvarka iškraipys konkurenciją rinkoje – dalis kavinių be alkoholio pardavimų vasarą neišsilaikys.

Seimui priimant sprendimą dėl draudimo, skaičiuota, kad neliks maždaug 200 laikinų licencijų svaigiųjų gėrimų prekybai.

2017 metų gegužę priimtos pataisos numato, kad nuo kitų metų mokamuose masiniuose renginiuose (festivaliuose, šventėse ir mugėse) bus leidžiama prekiauti tik silpnu alkoholiu - iki 7,5 laipsnio stiprumo, o nemokamuose – tik specialiose zonose.

Nuo 2020 metų vasaros sezono metu alkoholiu nebus galima prekiauti kurortų lauko kavinėse, poilsio bei turizmo vietose – pliažuose, parkuose, aikštėse. Savivaldybės nebeišduos tokių licencijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Klaipedietis

Kazkoki gryza varo jau ta Lietuva , pailset geriau pas kaimynus varau , ten zmones daygiau laisves turi

...

Alkoholio vartojimas lauko kavinėse tai yra jo VIEŠA REKLAMA; alkoholio lobistai žino ką daro, bet kuris vaikutis lauke lakstydamas mato kokie įraudę ir JAU 'patenkinti' dėdės alų gurkšnodami.

Jooo

Lauko kavinės tikrai nėra problema. Neteko matyti girtų lauko kavinėse. Pertekliniai draudimai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS