Vyriausybė patobulino 2021 metų biudžeto projektą | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ PATOBULINO 2021 METŲ BIUDŽETO PROJEKTĄ

  • 3

Vyriausybė trečiadienį posėdyje pritarė patobulintam 2021 metų biudžeto projektui, jis teikiamas Seimui.

Projekte pagrindinis dėmesys skiriamas valstybės sienos apsaugai ir Lietuvos finansiniams įsipareigojimams NATO. Tuo pačiu, įvertinus atnaujintą Ekonominės raidos scenarijų, patobulintame valstybės biudžete mažėja valdžios sektoriaus deficitas.

Patobulintame valstybės biudžeto projekte asignavimai didėja 53,5 mln. eurų. Iš jų 20,7 mln. eurų papildomai skiriama Krašto apsaugos ministerijai užtikrinant 2,03 proc. BVP nukreipimą gynybai. Šis sprendimas siūlomas Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijai (EBPO) atnaujinus šalių BVP prognozes bei drauge su Prezidentūra sutarus didinti resursus saugumui ir išlaikyti Lietuvos respublikos įsipareigojimus NATO Aljansui.

Stiprėjant įtampai pasienyje 14,4 mln. eurų papildomai skiriama pasienio su Baltarusija apsaugos stiprinimui, o siekiant pagerinti infrastruktūrą Lavoriškių, Šalčininkų ir Raigardo pasienio kontrolės punktuose – Susisiekimo ministerijai papildomai skiriama 1,05 mln. eurų.

Remiantis naujausiu Finansų ministerijos birželio 11 dieną atnaujintu Ekonominės raidos scenarijumi ir pasikeitusiais makroekonominiais duomenimis, atnaujintas šių metų valdžios sektoriaus balansas. Dokumente prognozuojama 6,9 proc. BVP valdžios sektoriaus deficitas lyginant su balandį pateiktu peržiūros projektu, kuriame tuomet projektuotas 8,4 proc. BVP deficitas.

Europos Sąjungos vidutinis biudžeto deficito lygis yra 7,5 proc., euro zonoje – 8 proc., tai mūsų 6,9  proc. yra geresnis nei kitų Europos Sąjungos valstybių vidutiniškai.

„Tai yra geresnis rodiklis negu Europos Sąjungos vidurkis ar euro zonos vidurkis. Europos Sąjungos vidutinis biudžeto deficito lygis yra 7,5 proc., euro zonoje – 8 proc., tai mūsų 6,9  proc. yra geresnis nei kitų Europos Sąjungos valstybių vidutiniškai“, – Vyriausybėje sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Pasak jos, žvelgiant į valstybės skolą, projekcijos yra geresnės negu buvo prognozuota rengiant pirminį biudžeto pakeitimo projektą.

„Šiais metais prognozuojame, kad valstybės skolos lygis bus 49,9 proc., kitais metais – 49,6 proc., ir 2023-2024 metais bus 52,4 proc.“, – sakė ministrė.

Kartu, lyginant su balandžio mėnesio projektu, atnaujintame biudžeto projekte didėja numatomos pajamos iš visų pagrindinių mokesčių.

Atnaujintame biudžeto projekte, įskaitant Europos Sąjungos ir kitos tarptautinės finansinės paramos lėšas, valstybės biudžeto pajamos didėja 613,1 mln. eurų, kurių 382,4 mln. eurų sudaro pajamos iš pridėtinės vertės mokesčio dėl didesnio gyventojų vartojimo ir atidėtų mokesčių.

Pelno mokesčio pajamos didinamos 38,8 mln. eurų dėl projektuojamo didesnio 2021 metų BVP augimo ir patikslintų prielaidų dėl atidėtų mokėjimų. Akcizų pajamos didinamos 30,2 mln. eurų.

Gyventojų pajamų mokesčio pajamos į valstybės ir savivaldybių biudžetus didinamos 232,2 mln. eurų dėl projektuojamo spartesnio darbo užmokesčio fondo augimo 2021 metais. Vertinant tik valstybės biudžeto pajamas iš gyventojų pajamų mokesčio, jos didėja 136,8 mln. eurų.

Pajamos iš dividendų ir valstybės įmonių pelno įmokų didinamos 24,9 mln. eurų, įvertinus įmonių priimtus sprendimus dėl šių įmokų mokėjimo už veiklos rezultatus 2020 metus.

Galiausiai, po peržiūrėto pajamų plano ir Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) pajamų į valstybės ir savivaldybių biudžetus padidinimo, finansavimas savivaldybėms didėja 141 mln. eurų, lyginant su gruodį patvirtintu biudžeto įstatymu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pagrindiniai rodikliai - išsigimusi populiacija

Ugly Gr.bliausk.tė buvo 2 metrų išdžiūvusi vadinamoji pakaba, kokias Prancūzija jau daugiau kaip 10 metų uždraudė reklamuoti, kad neplistų įvaizdis, esą moterys taip atrodo. Bet tėvas pinigų turėjo, iškišo Ugly statybininkui būtent tuo metu, kai pradėjo tekėti ES pinigai ir nukreipti buvo iš esmės į statybų verslus. Ugly gimdė net 4 kartus, visi vaikai paliegėliai, negalėjo net į normalias mokyklas eiti, reikėjo specšūlių, kokių Vilniuje gausu ir nesugebantiems nusituštinti, ir tiems, kurių atsilikęs vystymasis, tačiau apiforminami jie kaip privačių mokyklų mokiniai. Na, vaikai nekalti, kad mama narkašė Ugly ir nesuvokia, kad geriau vaikų negimdyti ir dar nuo susenusio statybininko. Kai ES jau buvo uždrausta reklamuoti išdžiūvusias plokščiarūres baisūnes, Ugly buvo imta demonstruoti Vilniuje. Tiiikras džiaugsmas netradicinės orientacijos vyrams,šalia Ugly jie pasijunta tooookie paklausūs. O vizualinė tarša didelė. Vaikai išsigimę, oligofrenai. Ar interesas didinti rinką narkodileriam?

Klpd.

Aptverkit pagaliau spygliuota tvora (panašiai kaip vengrai) ir bus kur kas pigiau. Dabar meta pinigus lyg į bedugnį šulinį

tai

lengva /tobulint/ viska branginant mazina nt pocijas ir triubinant kad nepabrango ir ne /runkeliai/ bet jus vargsai id ijotai velniui siela pardave o savo vaikus paverte d ykaduonia is valkatomis ir holyvudinio tipo artistais su lgbt hebra narkoeuforijos gleby kaip jurbarko /itakingo/ bandito ir tai /normalu/ ziurint ju veizolais?;;;;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS