Vyriausybėje – Telecento duomenų centrų plėtros planas | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖJE – TELECENTO DUOMENŲ CENTRŲ PLĖTROS PLANAS

  • 0

Vyriausybė trečiadienį svarstys, ar pritarti bendrovės Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentas) duomenų centrų plėtros planui.

Jei jam bus pritarta, įmonė savo lėšomis įrengs duomenų centrus, kurie bus naudojami kaip valstybiniai duomenų centrai.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija iki 2021 metų pradžios turės patvirtinti Saugiojo valstybinio duomenų perdavimo tinklo naudotojų valdomų serverių ir registrų bei valstybės įrangos ir duomenų perkėlimo į šiuos centrus sąlygas, planą bei terminus.

Šio tinklo naudotojų sąraše esančios institucijos privalės suplanuoti lėšas valstybinių duomenų centrų nuomai. Jų valdoma įranga ir duomenys į tokius centrus turės būti perkelti per trejus metus.

Šiuo metu į šį sąrašą įtrauktos 463 institucijos, didžioji jų dalis – pernai gegužę, todėl iki 2022 metų  gegužės jos turi arba susitvarkyti savo centrus ir juos sertifikuoti, kad jie būtų įtraukti į valstybinių duomenų centrų sąrašą, arba nuomoti valstybinius duomenų centrus.

Šiuo metu yra du valstybiniai duomenų centrai – Kertinio valstybinio telekomunikacijų centro ir Telecentro. Tačiau jų pakanka tik pirmam konsolidavimo etapui, todėl būtina ieškoti galimybių didinti jų apimtis, teigia Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Ministerijos Skaitmeninės darbotvarkės departamento direktorius Arūnas Cijūnaitis anksčiau BNS sakė, kad Telecentras pats siūlo pastatyti trūkstamus duomenų centrus ir būti jų operatoriumi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS