Žemės ūkio ministras K. Navickas: jaučiu prezidento pasitikėjimą | KaunoDiena.lt

ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS K. NAVICKAS: JAUČIU PREZIDENTO PASITIKĖJIMĄ

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas sako jaučiantis prezidento pasitikėjimą. Susitikime su Gitanu Nausėda jis aptarė socialinį dialogą su žemdirbiais, žaliąją transformaciją, investicijas, būtinybę išsaugoti darbo vietas, smulkius vidutinius ūkius.

„Tiesmukai neklausiau, bet jaučiu palaikymą (...) Aptarėme ir tai, kad reikia konstruktyvumo dialoge su žemdirbiais“, – BNS po susitikimo trečiadienį sakė ministras.

Pasak K. Navicko, prezidentas teiravosi, kaip sekasi įgyvendinti planus, išsakytus prieš paskiriant jį į postą.

„Kalbėjome apie skaičius, pastangas, ką darome tam pasiekti. Aptarėme Žaliojo kurso transformaciją, svarbą, prezidentas pabrėžė tokį dalyką, kad bet kokios transformacijos turi turi ir atitinkamai finansuojamos“, – sakė ministras.

„Paminėjau, kad rytoj turime derybinius susitikimus. Tą ir pabrėžiau, kad mano supratimu, tai ir yra būdas ir prielaidos konstruktyvumui atsirasti, kai kalbėsime apie konkrečias priemones“, – sakė ministras.

K. Navickas ketvirtadienį su mokslo institucijų, Žemės ūkio rūmų ir Žemės ūkio tarybos atstovais toliau tarsis dėl 2023-2027 metų žemės ūkio strategijos.

Tiesmukai neklausiau, bet jaučiu palaikymą (...) Aptarėme ir tai, kad reikia konstruktyvumo dialoge su žemdirbiais.

„Aptarsime dalykus, dėl kurių nesutariame ir tada pasižiūrėsime, kuriuos dalykus galime toliau palikti ekspertams susiderinti techniniame lygmenyje, o su kuriais reikės grįžti į vadinamą Starkevičiaus (Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko Kazio Starkevičiaus – BNS) grupę ar pas premjerę, visaip gali būti. Svarbu tiksliai žinoti, dėl kokių dalykų nuomonės stipriai išsiskiria“, – sakė K. Navickas.

Pasak jo, susitikime prezidentas taip pat norėjo išgirsti, kaip sekasi įgyvendinti trumpųjų grandinių koncepciją, kalbėta apie Nacionalinės žemės tarnybos reformą, žemės perdavimą savivaldybėms.

Pasak ministro, prezidentas tikisi iš Vyriausybės greitų sprendimų ir pasiūlymų.

Pasak Prezidentūros pranešimo, G. Nausėda susitikime akcentavo, ka žemės ūkio transformacija būtina, tačiau tam reikia adekvataus finansavimo bei konstruktyvaus dialogo su žemdirbių organizacijomis.

Be to, jis akcentavo trumpųjų maisto grandinių diegimą kaip priemonę regionų gyvybingumui didinti.

Maždaug dešimties ūkininkų grupė trečiadienį prie Žemės ūkio ministerijos surengė protesto akciją, reikalaudami ministro pasitraukti. K. Navickas sako, kad tai yra spaudimas prieš derybas, bet protestą jis vadino pozityviu.

GALERIJA

  • Žemės ūkio ministras K. Navickas: jaučiu prezidento pasitikėjimą
  • Žemės ūkio ministras K. Navickas: jaučiu prezidento pasitikėjimą
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS