„4finance“ veiklą perleidžia įmonei „Credit Service“ | KaunoDiena.lt

„4FINANCE“ VEIKLĄ PERLEIDŽIA ĮMONEI „CREDIT SERVICE“

  • 0

Lietuvos banko sprendimu veiklą nuo penktadienio vidurnakčio privalanti stabdyti greitųjų kreditų rinkos lyderė bendrovė „4finance“ perleidžia verslą susijusiai įmonei „Credit Service“.

„4finance“ vadovas ir bendrasavininkis Gediminas Velička BNS patvirtino, kad veikla perleidžiama „Credit Service“, kuriai vadovauja Igoris Kaparis - „4finance“ rizikos ir operacijų vadybininkas.

„Mums tai nėra pats naudingiausias sandoris, bet svarbiausia buvo, kad verslo neperimtų Lietuvos banko aplinkos įmonės, o tokius signalus jau turėjome“, - BNS sakė G.Velička.

Lietuvos bankas teigia esą pasiruošęs „katės ir pelės žaidimui“, kurį po veiklos sustabdymo penktadienį pradėjo „4finance“. G.Veličkai pareiškus, kad verslą jis perduoda kitai įmonei ir paskolas teiks toliau, centrinio banko atstovas tvirtina, kad priežiūros institucija elgsis principingai.

„Mes apsvarstėme įvairius galimus scenarijus ir viskam esam pasiruošę. Tokie katės ir pelės žaidimai mūsų nestebina. Toliau dirbsime savo darbą principingai ir stebėsime tuos rinkos dalyvius, kurie toliau daro pažeidimus“, - BNS sakė Lietuvos banko (LB) Priežiūros tarnybos direktorius Vytautas Valvonis.

Jis neatskleidė galimų LB veiksmų, tačiau tikino, kad bus žiūrima, ką daro įmonė ir į tai bus reaguojama.

Pasak V.Valvonio, su „4finance“ akcininkais nebuvo bendraujama, tačiau susitikti norėjo „4finance Holding“ grupės vadovai.

„Su akcininkais mes kontaktų neturėjome, buvo bandymų iš įmonės grupės vadovų susisiekti, bet jis iki šiol neįvyko, nes nepavyko suderinti laiko“, - BNS sakė V.Valvonis.

„4finance“, priklausanti tarptautinei finansų grupei „4finance Holding“ ir naudojanti prekės ženklus „SMSCredit“ ir „Vivus“, pareiškė neketinanti nutraukti veiklos. Įmonė tvirtina, kad prekės ženklus, svetaines ir sistemas perleido kitai bendrovei.

Įmonės generalinis direktorius ir bendrasavininkis Gediminas Velička, su kuriuo BNS susisiekti nepavyko, pranešime teigė, kad „4finance“, dar net nežinojusi Lietuvos banko sprendimo, iš kitų rinkos dalyvių sulaukė pasiūlymų perimti klientų duomenų bazę, prekės ženklus, kreditų portfelius.

G.Veličkos žodžiais, LB „4finance“ veikla ėmė domėtis šiemet, Seimui pradėjus svarstyti Vartojimo kredito įstatymo pakeitimai, o bendrovė aktyviai reiškė savo poziciją ir nuomonę apie rinkos reguliavimą ir priežiūrą.

Lietuvos bankas griežčiausią sankciją įmonei pritaikė už daugkartinius teisės aktų pažeidimus. Sprendimas įsigalios penktadienį vidurnaktį, jį įmonė gali skųsti teismui.

Įmonė veiklą Lietuvoje pradėjo 2008 metais. Ji teigia, kad yra patikima ir atsakinga kompanija, tarptautinės bendrovės, kuria pasitiki daugiau nei 12 mln. klientų visoje Europoje, dalis. „4finance“ priklauso Lietuvos smulkiųjų vartojimo kreditų asociacijai. Jos vadovas Liutauras Valickas telefonu penktadienį nepasiekiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS