Administracinio nusižengimo protokolo sulaukusi skandalingoji picerija: mes pasiruošę eiti iki galo | KaunoDiena.lt

ADMINISTRACINIO NUSIŽENGIMO PROTOKOLO SULAUKUSI SKANDALINGOJI PICERIJA: MES PASIRUOŠĘ EITI IKI GALO

  • 17

Nuo rugsėjo vidurio aptarnauti ir nepasiskiepijusius klientus pasiryžusi „Gustuko“ picerija sulaukė administracinio nusižengimo protokolo. Picerijos veikloje nuo pirmadienio įsivyraus pokyčiai.

„Tu gali būti griežtas, bet teisingas. Ir toks požiūris yra sveikintinas. Arba gali būti drąsus menkysta, nes už savo sprendimus neneši jokios asmeninės atsakomybės (čia mes apie mūsų (bet ne mums tarnaujančią) Vyriausybę). Tuo pat metu gali manyti, kad esi kompetentingas ir turi daug galių, nes tau už nugaros stovi visas išsigimęs valstybės prievartos mechanizmas, kuriam teisės viršenybės principas yra ne šio pasaulio dimensija. Būtent su tuo šiandien susiduriame mes visi, įskaitant ir „Gustuko“ piceriją. Du mėnesius vykdžiusios intensyvius patikrinimus ir surašiusios ne vieną patikrinimo aktą dėl tariamai padarytų teisės aktų pažeidimų, institucijos vis tik nusprendė, kad „Gustuko“ picerijos veikla „dėl sisteminių teisės aktų pažeidimų“ turi būti sustabdyta. Ir toks sprendimas yra priimtas, nepaisant fakto, kad sisteminių teisės aktų pažeidimų „Gustuko“ picerijos veikloje nėra!“ – socialiniame tinkle rašė picerijos atstovai.

Nesupraskite neteisingai – pats sprendimas mūsų negąsdina ir tikrai esame pasiruošę jį „nokautuoti“, tačiau teisinis reguliavimas nustato, kad tokio pobūdžio sprendimo apskundimas jo vykdymo nesustabdo.

„Taip, mums jau surašytas ir įteiktas administracinio nusižengimo protokolas, tačiau vien tik protokolo surašymas dar nereiškia, kad „Gustuko“ picerija įsiteisėjusiu nutarimu yra pripažinta kalta padariusi kokius nors su vadinamojo galimybių paso naudojimu susijusius teisės aktų pažeidimus – administracinio nusižengimo byla dar net neišnagrinėta, nutarimas skirti nuobaudą nėra priimtas, jau nekalbant apie tai, kad jis neįsiteisėjęs (negali įsiteisinėti tai, kas dar nėra priimta). Kita vertus, dėl to neturime jokių pretenzijų visus šiuos patikrinimus atlikusiems žmonėms, nes jie, kaip sakoma, tiesiog vykdė jiems duotus nurodymus... „Gustuko“ picerijai sprendimas visiškai jos sustabdyti veiklą, o vėliau, galbūt – ją ir uždrausti, būtų tiesiog nepakeliamas. Nesupraskite neteisingai – pats sprendimas mūsų negąsdina ir tikrai esame pasiruošę jį „nokautuoti“, tačiau teisinis reguliavimas nustato, kad tokio pobūdžio sprendimo apskundimas jo vykdymo nesustabdo. Kitaip tariant, sprendimas sustabdyti veiklą įsigaliotų ir turėtų būti vykdomas iškart, net jei būtų apskųstas teismui. De facto tai reikštų mūsų verslo sužlugdymą, nes sustabdyti veiklą tektų iškart, o laukti atsidarymo tektų tol, kol vyktų teisminiai procesai, kurie, kaip žinote, trunka mėnesių mėnesiais“, – rašoma socialinio tinklo paskyroje.

Picerijos veikloje nuo pirmadienio įsivyrauja pokyčiai. „Bičiuliai, atsižvelgiant į visa tai, mes priėmėme sprendimą nuo šio pirmadienio savo klientams pasiūlyti tik maisto išsinešimo paslaugą, visą kitą veiklą apribodami. Tikimės, kad mus suprantate ir dėl to ant mūsų nepykstate. Kita vertus tai tikrai nereiškia, kad mes atsitraukiame ir susitaikome su neteisėta valdžios prievarta, sprendimais ir veiksmais, su tuo teisiniu nihilizmu ir šantažu mūsų visų atžvilgiu. Todėl pergrupavę jėgas, mes mobilizuojamės ir nedelsiant perkeliame tolimesnes kovas su sistema į teismo posėdžių salę. Taip, mūsų laukia ilga ir sudėtinga teisinė kova – kova už save ir už jus, mūsų brangūs bičiuliai. Bet mes pasiruošę eiti iki galo – pasėję vėją, jie turės pjauti audrą!“ – tikino picerijos atstovai.

Mes pasiruošę eiti iki galo – pasėję vėją, jie turės pjauti audrą!

Primename, kad apie sprendimą picerijoje aptarnauti nevakcinuotus lankytojus „Gustuko“ picerija viešai paskelbė rugpjūčio pradžioje. „Nuo šių metų rugsėjo 14 dienos visos Lietuvos maitinimo įstaigos savo klientus galės priimti tik su galimybių pasu. Tik šį dokumentą turintys žmonės turės teisę naudotis šiomis paslaugomis. Taip mūsų Vyriausybė nusprendė apsaugoti dalį visuomenės nuo nepaskiepytų žmonių. Kad apsisaugotume nuo pavojingų kontaktų ir nepaliktume nuskriaustų… Oficialiai pranešame – nuo rugsėjo 14 dienos mūsų picerijoje galės lankytis tik nepasiskiepiję žmonės. Taip prisidėsime prie visų mūsų saugumo, ir išlaikysime galimybę visiems turėti pasirinkimo teisę. Priimsime ir pasiskiepijusius, bet tik su asmenine atsakomybe, kad neturėsime vieni kitiems pretenzijų. Mes, paprastų tėvų paprasti vaikai, pasiliekame galimybę išlikti žmonėmis visiems!“ – štai tokia žinute viešoje erdvėje tąkart pasidalijo picerijos atstovai.

Toks picerijos pareiškimas atsidūrė ne tik internautų, bet ir tarnybų akiratyje. Rugpjūčio 12 dieną picerija socialiniame tinkle pasidalijo įrašu, kuriame – ir sveikatos apsaugos ministro patarėjos Justinos Aleksaitės komentaras. „Nuo rugsėjo 14 (dienos, – red. past.) pasirūpinsime, kad piceriją aplankytų patikrinimas“, – viešoje erdvėje rašė J. Aleksaitė.

Vėliau „Gustuko“ picerija visuomenės akiratyje atsidūrė dėl sprendimo kurti „paprastų žmonių verslo“ asociaciją. Tiesa, pavadinimą pasirinko, panašu irgi ne atsitiktinį – „Petys už laisvę“.

„Petys už laisvę“ – dar pavasarį pasirodžiusi socialinė reklama, kuria žmonės raginti vakcinuotis nuo COVID-19. Paradoksalu, jog būtent tokį pavadinimą asociacijai nori suteikti žmonės, kurie pasiskelbė nuo rugsėjo vidurio aptarnausiantys nevakcinuotus klientus.

Minėtą kampaniją „Petys už laisvę“, raginančią skiepytis, sukūrė Šaulių sąjungos Pelėdų būrys su būrio vadu ir žurnalistu Edmundu Jakilaičiu. „Mes kūrėme ne tam, kad jį registruotume, o tam, kad visas teises, visus klipus, komunikaciją produkciją padovanotume valstybei ir mes neturėjome tikslo turėti šio pavadinimo savo nuosavybėje. Jeigu „Gustuko“ picerija ar kokia nors kitokia „Tuktuko“ picerija sugalvotų registruoti, tai pirmiausia turbūt turėtų reaguoti valstybės institucijos, Sveikatos apsaugos ministerija pirmiausia. Bet jeigu reakcijos nebūtų, mes jau svarstėme galimybę kaip grupė fizinių asmenų kreiptis į Registrų centrą, kad būtų užkirstas kelias šito pavadinimo pasisavinimui. Kiek aš girdžiu, tai žmonės yra nusiteikę prieš vakcinaciją, prieš galimybių pasus ir t. t. Tai aš nemanau, kad turėtume gyventi kreivų veidrodžių karalystėje. Viskas turėtų būti taip, kaip turėtų būti. Jeigu tai yra vakcinacijos šūkis, tai nereikia kažkaip bandyti visko apversti aukštyn kojomis ir pasisavinti ar kažkaip bandyti kitaip nepadoriai elgtis. Jeigu tai bus bandoma daryti ir valstybė nereaguos, tai mes aišku sureaguosime ir tas šūkis nebus įregistruotas“, – situaciją komentavo E. Jakilaitis.

Picerijos pavadinimas viešoje erdvėje buvo linksniuotas ir rugsėjo pradžioje, kai maisto pristatymo bendrovė „Bolt Food“ nusprendė nutraukti bendradarbiavimą su picerija. Pastarosios atstovai įsitikinę, kad tai – siekis susidoroti su mažu verslu. Tačiau „Bolt Food“ teigimu, sprendimas nutraukti bendradarbiavimą priimtas remiantis konkrečiais aspektais.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Nu

Jei yra kavines tik su gp , tai kodel negali buti nepaskiepytiems? Juk nieks neliepia ten eiti paskiepytiems.

Anonimas

šaunuoliai picerijos savininkai tegul valdžia daugiau tikrina naktines girdyklas kur eina be jokių pasų Klaipėdoje

Tam:Tiesa

Pirmiausiai truputį pasimokyk.Tiek klaidų daryti tokiame trumpame tekste gali tik didelis Covid žinovas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS