Analitikas: Telecentras galėtų tapti stipriu infrastruktūros tiekėju | KaunoDiena.lt

ANALITIKAS: TELECENTRAS GALĖTŲ TAPTI STIPRIU INFRASTRUKTŪROS TIEKĖJU

  • 0

Valstybės valdomo Lietuvos radijo ir televizijos centro (Telecentro) ketinimai tapti ketvirtuoju mobiliojo ryšio operatoriumi pareikalaus daug investicijų ir nebus efektyvus, sako konsultacijų įmonės "Civitta" partneris. Roko Šalaševičiaus teigimu, įmonė ir valstybė turėtų daugiau galimybių įsitvirtinti rinkoje, tapusi stipriu infrastruktūros žaidėju.

"Valstybei reikia vieno stipraus infrastruktūros žaidėjo, kuris savo tinklu padengtų visą Lietuvą - tuose regionuose, kur yra mažai vartotojų ir privatus žaidėjas nenori eiti. Telecentras galėtų būti tuo infrastruktūros tiekėju ir suteiktų galimybę nuomotis bokštus ar net įrangą. Jei valstybė sakytų, kad nori tapti infrastruktūros tiekėju, tai būtų racionalesnis žingsnis. Tai nebūtų lengvas žingsnis, bet tai jau būtų kažkoks ekonominis pagrindimas ir nauda", - trečiadienį spaudos konferencijoje kalbėjo R.Šalaševičius.

Anot jo, tapti ketvirtuoju operatoriumi ir konkuruoti su bendrovėmis "Tele2", "Bitė Lietuva" ir "Omnitel" būtų keistas sprendimas, neturintis nei politinio, nei finansinio pagrindimo.

"Objektyviai žiūrint politinių priežasčių nėra, o finansiškai irgi neatrodo, kad naujas žaidėjas (mobiliojo ryšio rinkoje - BNS) galėtų sėkmingai susigriebti didelius pelnus", - kalbėjo R.Šalaševičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS