Aplinkosaugininkai aiškinasi, ar Vilniaus savivaldybės įmonė neužteršė aplinkos | KaunoDiena.lt

APLINKOSAUGININKAI AIŠKINASI, AR VILNIAUS SAVIVALDYBĖS ĮMONĖ NEUŽTERŠĖ APLINKOS

  • 2

Aplinkosaugininkai aiškinasi, ar sostinės savivaldybės įmonės „Grinda“ darbuotojai neužteršė aplinkos Vilniaus rajone išpildami nuoplovas iš senų vandens valymo rezervuarų, skelbia LNK televizija.

Pasak televizijai vaizdo medžiagą pateikusio buvusio įmonės sargo, jis pastebėjo, kaip juodos spalvos nuoplovos greta Vaidotų gyvenvietės buvo išleistos į griovį, vedantį į upę, dalis atliekų išpiltos miške.

„Grindos“ atstovai teigia, kad įmonės darbuotojai tvarkė 15 metų nevalytus lietaus nuotekų valymo įrenginių rezervuarus ir aiškinasi, ar nuoplovos nebuvo kenksmingos aplinkai.

Vilniaus aplinkos apsaugos inspekcijos atstovai tvirtina, kad įmonė privalėjo ištirti mėginius ir tik tuomet išpilti į aplinką susikaupusią skystą masę. Aplinkosaugininkai patys tirs mėginius ir spręs dėl bendrovės atsakomybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

to nesukit galvos

žydšaudys atsiliepė

Nesukit galvos

su tom nuoplovom. Savivaldybė su Grinda rimtesnių užsiėmimų turi - tikrina, ar Vilniaus neteršia Lietuvos Laisvės kovotojų atminimo lentelės! Lietuva neturi teisės kovoti už savo laisvę! Todėl visi, kas tokios nuomonės nepripažįsta, yra nusikaltėliai. Taip mano Vilniaus savivaldybė, Grinda ir p. F.K.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS