Atsargiausi investuotojai – vyresni ir iš Šiaulių | KaunoDiena.lt

ATSARGIAUSI INVESTUOTOJAI – VYRESNI IR IŠ ŠIAULIŲ

Stebint, kaip žmonės investuoja sutelktinio finansavimo platformose (SFP) , matyti, kad labiausiai savo investicijas skaido šiauliečiai, vidutiniškai santaupas paskirstantys per 10 nekilnojamojo turto (NT) projektų, taip pat ir vyresni asmenys. Tiesa, yra ir tokių šešiasdešimtmečių, kurie į vieną projektą investuoja ir 80 tūkst. eurų.

Sutelktinio finansavimo platformos „Profitus“ marketingo vadovė Monika Lenčickaitė sako, kad vidutiniškai vienas investuotojas savo lėšas paskirsto 5-7 projektams.

„Tai suprantamas rizikos skaidymas, tie, kas investuoja seniau, lėšas diversifikuoja ir rinkdamiesi skirtingo rizikingumo projektus, dalį lėšų investuoja į rizikingesnius, su didesnėmis palūkanomis, dalį – į mažiau rizikingus. Tai racionaliai valdoma rizika“, – pastebėjimais dalijasi M. Lenčickaitė.

SFP „Profitus“ turi 30 tūkstančių registruotą bendruomenę. Stebint, kaip elgiasi skirtinguose miestuose gyvenantys investuotojai, atsargumu išsiskiria šiauliečiai, vidutiniškai santaupas padalijantys vienuolika projektų. Beje, tai – vyrų statistika. Moterys iš Šiaulių vidutiniškai investuoja į septynis projektus. Tiesa, jos vienai investicijai skiria daugiau, vidutiniškai apie 515 eurų, kai vyrai į vieną projektą vidutiniškai investuoja apie 480 eurų.

Mažiausiai investicijas skaido panevėžiečiai, jie vidutiniškai santaupas padalina penkiems NT projektams. Vilniečiai vidutiniškai investavę į devynis projektus, klaipėdiečiai – į aštuonis, kauniečiai – į septynis NT projektus.

Vertinant pagal amžių, investicijų išskaidymas didėja su investuotojų amžiumi, nors pasitaiko ir išskirtinių atvejų. Pavyzdžiui, vienas 60-metis vilnietis, pamatęs, kad vienam iš projektų iki pilno finansavimo „trūksta“ 80 tūkstančių eurų, tokią sumą ir investavo. Tiesa, iki tol jis investavimo patikimumą išmėgino investuodamas po kelis šimtus eurų. Įsitikinęs, kad investuoti SFP saugu, patikėjo gerokai didesnę sumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS