Baldų pramonės variklis užsikūrė – visos SBA baldų įmonės dirba pilna jėga | KaunoDiena.lt

BALDŲ PRAMONĖS VARIKLIS UŽSIKŪRĖ – VISOS SBA BALDŲ ĮMONĖS DIRBA PILNA JĖGA

  • 1

SBA grupei priklausančio didžiausio Baltijos šalyje baldų sektoriaus įmonės visiškai atnaujino veiklą ir nuo šiandien dirba pilnu pajėgumu. Kai kurių fabrikų veiklos apimtys jau pasiekė iki pandemijos buvusį lygį.

„Visi penki mūsų baldų fabrikai Lietuvoje visa galia įjungė gamybos linijas ir dirbs nepertraukiamu režimu, visomis pamainomis. Kartu daugiau nei trys tūkstančiai SBA baldų sektoriaus darbuotojų grįžo iš prastovų. Gerėjant pandemijos rodikliams ir laisvėjant karantino režimams, eksporto rinkos Azijoje ir Europoje atsigauna, todėl aukščiausią pavarą jungiame pora savaičių anksčiau nei planavome. Pagal šiuo metu rinkoje stebimas nuotaikas viliamės, kad bent jau vasarą darbo nepritrūksime“, – teigia SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

Į įprastą darbo ritmą nuo šiandien grįžo „Klaipėdos baldai“ bei „Visagino linija“. Šilutėje veikiantys „Šilutės baldai“ ir „Germanika“ nepertraukiamai pradėjo dirbti praėjusią savaitę, o minkštų baldų gamintojas „Kauno baldai“ gamybą atnaujino gegužės pradžioje.

Visi penki mūsų baldų fabrikai Lietuvoje visa galia įjungė gamybos linijas ir dirbs nepertraukiamu režimu, visomis pamainomis.

SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

Užpildžius sandėlius didžioji dalis SBA baldų sektoriaus įmonių gamybą buvo sustabdžiusios kovo pabaigoje ir į darbą grįždavo tik protarpiais. Pasak E. Valentinavičiaus, pastarieji du mėnesiai paveiks visų metų baldų sektoriaus rezultatus, tačiau antroji metų pusė prognozuojama nuosaikiai optimistinė. Situacija iš esmės priklausys nuo to, kaip toliau bus kontroliuojama pandemija, ar bus išvengta naujų protrūkių bei su tuo susijusių apribojimų. Ir ne tik Lietuvoje, kadangi net 95 proc. SBA baldų sektoriaus produkcijos keliauja į Europos, Amerikos ir Azijos rinkas.

Šiuo metu „SBA baldų kompanijos“ kontroliuojamose 4 korpusinių baldų gamyklose dauguma užsakymų beveik pasiekė 100 proc. iki pandemijos buvusio lygio, o kai kurių baldų šeimų gamyba jau viršija įprastinę. Minkštųjų baldų gamintojas „Kauno baldai“ dalinę paklausą produkcijai turėjo ir pačiame pandemijos įkarštyje, tačiau buvo nuspręsta sukaupus didesnį užsakymų kiekį į darbą grįžti ne puse kojos, o maksimalia apimtimi.

„Svarbiausias uždavinys – darbuotojų sveikata ir saugumas, todėl visose gamyklose įgyvendinome daugybę papildomų saugos priemonių. Siekiant apsaugoti darbuotojus visose įmonėse keliomis pakopomis tikriname atvykstančiųjų į darbą temperatūrą, visi darbuotojai dėvi apsaugines kaukes, dažnai dezinfekuojame patalpas, ribojame darbinius susirinkimus ir susibūrimus,“ – sako E. Valentinavičius.

Net ir karantino laikotarpį SBA įmonės išnaudoja inovacijų ir gamybą efektyvinančių priemonių diegimui – patys kuria, tobulina ir į gamybos linijas instaliuoja įrenginius. Balandį SBA Technologijų ir inovacijų parke Klaipėdos rajone pradėjo veikti „Innovo logistika“ valdomas logistikos centras, kuris baldų gamintojams padės efektyviau organizuoti tiekimo grandinę, kad produkcija greičiau pasiektų parduotuves visame pasaulyje. Šalia logistikos centro įsibėgėjo naujos SBA baldų ruošinių gamyklos statybos, kurią planuojama baigti dar šiais metais.

SBA baldų sektoriaus įmonių pardavimai pernai sudarė 319 mln. eurų.

SBA grupė yra viena didžiausių Lietuvoje, veikianti NT, tekstilės ir baldų gamybos sektoriuose. Grupės įmonėse dirba arti 5000 žmonių. SBA baldų gamybos sektoriui priklauso minkštųjų baldų gamintoja „Kauno baldai“, taip pat „SBA baldų kompanija“, valdanti 5 gamybos įmones: „Klaipėdos baldus“, „Šilutės baldus“, „Germaniką“, „Visagino liniją“, „Mebelain“.

SBA priklauso NT inovacijų bendrovė „Urban Inventors“, plėtojanti verslo slėnį „Green Hall“ Vilniuje ir BLC verslo centrą Kaune, taip pat investicijų valdymo bendrovė „Capitalica Asset Management“, kuri Kaune valdo verslo centrą „Kauno Dokas“, Vilniuje – „135“ ir plėtos modernių biurų kompleksą „Verde“ Rygos Skanste rajone, netoli miesto centro. SBA tekstilės sektorių sudaro „Utenos trikotažas“ kartu su bendrovėmis „Šatrija“ ir „Mrija“. SBA pernai įsigijo robotikos sprendimus siūlančią bendrovę „Robotex“.

GALERIJA

  • Baldų pramonės variklis užsikūrė – visos SBA baldų įmonės dirba pilna jėga
  • Baldų pramonės variklis užsikūrė – visos SBA baldų įmonės dirba pilna jėga
SBA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ecka

Šitie mulkiai subankrotino "Akmeną".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS