Bankrutuoja statybų bendrovė „Kortas“ | KaunoDiena.lt

BANKRUTUOJA STATYBŲ BENDROVĖ „KORTAS“

  • 1

Kauno apygardos teismas iškėlė bankroto bylą 26-erius metus statybų versle veikiančiai bendrovei „Kortas“.

Į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo kreipėsi buvusi UAB „Kortas“ generalinė direktorė Žaneta Overlingienė. Toks sprendimas priimtas bendrovės akcininkų susirinkime.

Buvusios „Korto“ vadovės teigimu, sudarius bendrovės finansinę atskaitomybę už praėjusius metus konstatuota, kad įmonė nepajėgi vykdyti įsipareigojimų kreditoriams, o jos veikla nuostolinga.

Kauno apygardos teismas iš bendrovės pateikto balanso, sudaryto šių metų balandžio viduryje, nustatė, kad į balansą įrašyto turto vertė iš viso sudaro šiek tiek daugiau nei 1 mln. 760 tūkst. eurų, įmonės mokėtinos sumos ir kiti trumpalaikiai įsipareigojimai sudaro per 1 mln. eurų. Per tris šių metų mėnesius bendrovė patyrė beveik 280 tūkst. eurų nuostolių. Pagal įmonės pateiktą kreditorių sąrašą pradelsti finansiniai įsipareigojimai sudaro beveik 850 tūkst. eurų.

Vakar Kauno apygardos teismas priėmė nutartį dėl bankroto bylos iškėlimo „Kortui“. Nutarta uždėti bendrovės nekilnojamajam ir kitam ilgalaikiam materialiam turtui areštą, galiojantį iki nutarties įsiteisėjimo dienos. Nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šiuo metu „Kortui“ vadovauja Lina Šiugždinytė, įmonėje dirba 37 darbuotojai. Šioje įmonėje generalinio direktoriaus pavaduotoju taip pat dirba Alytaus miesto tarybos narys, anksčiau miestui vadovavęs Česlovas Daugėla. „Kortas“ buvo įsteigtas kaip jo šeimos verslas, o bendrovei, kol nepasirinko politiko karjeros, Č.Daugėla ir vadovavo. Dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo Č.Daugėla yra nuteistas vadinamojoje Alytaus valdžios korupcinėje byloje rekonstruojant Alytaus miesto stadioną. Jame darbus atliko „Kortas“, o Č.Daugėla dėl šio teisminio proceso tuomet prarado miesto mero postą - rašoma Alytaus krašto laikraštyje „Alytaus naujienos“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

KAIMYNAS

NA VA jau prasidejo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS