Bavariškas savaitgalis – „Volfas Engelman“ galerijoje | KaunoDiena.lt

BAVARIŠKAS SAVAITGALIS – „VOLFAS ENGELMAN“ GALERIJOJE

  • 5

Tikrų bavariškų tradicijų centru tapusi „Volfas Engelman“ darykla pirmą balandžio savaitgalį kviečia praleisti bavarišku ritmu. Visiems pasiilgusiems „Oktoberfesto“ atmosferos – dviejų dienų fiesta „Volfas Engelman“ galerijoje.

Pavasarinė dovana

Net dvi dienas Kaune liesis specialiai šiam renginiui virti gėrimai, skleisis vokiško maisto skoniai, skambės juokas ir muzika. Maždaug  prieš metus ilgiausiai Lietuvoje nepertraukiamai veikianti darykla pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Jo Karališkąja Didenybe Bavarijos princu Luitpoldu (Prinz von Bayern) ir jo valdoma bendrove „König Ludwig International“. Rezultatas – gautas leidimas virti karališkąjį gėrimą.

Balandžio 5–6 d. vyksiantis „Bavariškas savaitgalis“ – ne tik šio svarbaus įvykio pažymėjimas. „Šis vokišką gėrimo su apyniais kultūrą pristatantis renginys yra pirmas toks, kurį rengia mūsų bendrovė. „Volfas Engelman“ yra ambasadoriai, gavę įgaliojimus šiai kultūrai propaguoti. Pasisėdėjimai ragaujant bavariško skonio maistą, užgeriant gėrimu su apyniais yra dalis bendravimo. Iš esmės tai bus restoraninio tipo renginys, kuriame skambės gyva muzika. Tai nebus šventė, kurioje ūžia visas kiemas, bet viena iš daugelio bavariškų švenčių, kurios turi sąsajų su karališkosios giminės aludarystės istorija“, – skirtumą su „Volfas Engelman“ rengiama švente „Oktoberfest“ minėjo projektų rinkodaros vadovė Neringa Antanaitienė.

Meniu: vokiškų patiekalų gausa ir kelios naujos bavariškos receptūros gėrimų rūšys. „Volfas Engelman“ archyvo nuotr.

„Volfas Engelman“ rudenį organizuojama šventė „Oktoberfest“ šurmuliuoja alaus daryklos prieigose, o „Bavariškas savaitgalis“ vyks įmonės galerijoje. Tai viena naujausių daryklos erdvių. Ji duris atvėrė pasitinkant 170-ąjį gimtadienį 2023 m. Nors galerijoje ir netelpa tiek daug svečių, kiek priimama per rudeninę „Oktoberfest“ šventę, bet ši vieta turi savų privalumų – gražesnė, jaukesnė, be to, ir sunkiai nuspėjami lietuviško pavasario orai nesugadins linksmybių.

Išskirtiniai galerijos interjero sprendimai suteikia šiai vietai unikalumo ir gali būti pritaikyti pagal renginio tematiką. „Bavariško savaitgalio“ metu galerijoje bus eksponuojami paveikslai, atspindintys Bavarijos karališkosios giminės istorines sąsajas su aludaryste. Jie padės svečiams susipažinti su šiomis tradicijomis ir į jas pažvelgti giliau. Bavarijos monarchų šeimos aludarystės amatas karališkojoje šeimoje gyvuoja net nuo 1260-ųjų.

„Kiekvieną pavasarį stengiamės žmones kažkuo pradžiuginti. Kadangi esame viena vokiškiausių gėrimo su apyniais daryklų Lietuvoje, stengiamės puoselėti vokiškas tradicijas ir supažindinti žmones su tradicine vokiška muzika ir maistu“, – „Bavariško savaitgalio“ rengimo idėja dalijosi „Volfas Engelman“ aludarystės centro koordinatorė Audronė Saulėnienė.

Šventė gomuriui

Tad kas gi laukia „Bavariškame savaitgalyje“? „Pirmą balandžio savaitgalį tiesiog praleisime bavariškomis nuotaikomis. Didžiausias dėmesys bus skiriamas bavariškam gėrimui su apyniais ir tradiciniam maistui. Ši šventė emocijomis ir atmosfera panaši į „Oktoberfest“ – maistu, gėrimais, muzika, drabužiais, bet kompaktiškesnė ir subtilesnė, bus daugiau gurmaniško maisto ir gėrimų rūšių“, – tęsė A. Saulėnienė.

Nors kartą apsilankiusiems lietuviškojoje „Oktoberfest“ šventėje nosį ir gomurį jau turėtų kutenti malonūs prisiminimai apie ragautus vokiškus tradicinius tokių susibūrimų patiekalus. Vien breceliai su kvietinio alaus ir trijų sūrių užtepėle, užsitarnavę kultinį statusą ne tik Vokietijoje – minkšti viduje, gardžiai apskrudę išorėje, yra neatsiejami vokiškų švenčių, mugių kepiniai. Dabar tai jau ir „Volfas Engelman“ rengiamų švenčių tradiciniai kepiniai.

Bendrystė: „Volfas Engelman“ vadovas Marius Horbačauskas ir  Bavarijos princas Luitpoldas (Prinz von Bayern). „Volfas Engelman“ archyvo nuotr.

„Patiekalus įkvėpė istoriniai receptai iš karališkosios šeimos virtuvės. Dalis jų pagaminti remiantis Bavarijos princo Luitpoldo (Prinz von Bayern) šeimos paskolintomis knygomis, kuriose aprašytos karališkosios giminės maisto gaminimo patirtys. Galerijos virtuvės meistrai kai kuriuos jau išbandė ir patieks per „Bavarišką savaitgalį“, – kolegę papildė „Volfas Engelman“ projektų rinkodaros vadovė N. Antanaitienė.

Meniu įspūdingas: mėsos pyragas, patiekiamas su breceliu, karamelizuotais svogūnais ir marinuotais agurkėliais, vokiškų dešrelių asorti, kiaulienos karka, patiekiama su bulvių kukuliais, troškintais raudonaisiais kopūstais ir tamsaus apyniuotojo „Gravy“ padažu, veršienos šnicelis su gaiviomis agurkų salotomis ir gruzdintomis bulvytėmis, „Bratwurst“ dešrelės su bulvių salotomis, antienos kulšelė, patiekiama su bulvių kukuliais, troškintais raudonaisiais kopūstais ir tamsaus apyniuotojo „Gravy“ padažu, ir, žinoma, desertai – obuolys, keptas kvietinio tešloje, patiekiamas su vaniliniu padažu, štrudelis su obuoliais.

Autentika: patiekalai pagaminti remiantis karališkosios šeimos receptų knygomis. „Volfas Engelman“ archyvo nuotr.

Neskubėkite prie savo namų šaldytuvo – skonio receptoriai bus aštresni kantriai sulaukus „Volfas Engelman“ galerijoje „Bavariško savaitgalio“.

Pasipuošti bavariškai

Maistas – tik viena iš „Bavariško savaitgalio“ sudėtinių dalių. Šalia skrupulingai atrinktų ir serviruojamų bavariškų patiekalų lėkštėje – net keturios gėrimų su apyniais rūšys, dalis jų – tiesiai iš Bavarijos karališkosios daryklos.

„Kai žmonės turi išskirtinę progą paragauti kažkokios neragautos rūšies, vakaro metu paprastai ta rūšis ir būna populiariausia. Per „Bavarišką savaitgalį“ svečiams pasiūlysime naują šviesų ir lengvą vokiškos receptūros gėrimą su apyniais, kurio vėliau bus galima rasti ir parduotuvėse, tačiau šventės metu pasiūlysime specialiai išvirtą pilstomą. „Bavariško savaitgalio“ svečiams „Volfas Engelman“ pasiūlys kelias naujas bavariškos receptūros gėrimo rūšis“, – asortimentą pristatė N. Antanaitienė.

Vokišką nuotaiką muzikos garsais kurs jau nuo rudens „Oktoberfest“ švenčių gerai pažįstama grupė „Allegretto Band“. Organizatoriai pabrėžia: „Oktoberfest“ yra „Oktoberfest“ – su savo tradicijomis, statinės atkimšimo ritualu, maršais ir kitomis linksmybėmis, bet pavasario savaitgalį šių tradicijų nebus. Aišku, visose bavariškose šventėse tam tikrų panašių motyvų buvo, yra ir bus. Jau vien tai, kad personalas bus pasipuošęs bavariškais drabužiais.

„Matome, kad bavariškos tradicijos lietuviams gana artimos. Per rudenį rengiamas „Oktoberfest“ šventes kiekvienais metais matome vis didesnį kauniečių ir Kauno svečių susidomėjimą. Vis daugiau svečių puošiasi tradiciniais bavariškais drabužiais. „Bavarišką savaitgalį“ irgi  siūlome taip pasipuošti, kad bavariški kostiumai nedulkėtų spintose, nes iki šiol juos išsitraukdavome tik kartą per metus – per „Oktoberfest“ šventę. Dabar jau bus dvi progos pademonstruoti bavarišką garderobą“, – renginio detales minėjo A. Saulėnienė.

Skaičiuojama, kad pernai dvi dienas vykusioje „Oktoberfest“ šventėje apsilankė apie 6 tūkst. svečių. Toks susidomėjimas patvirtina lietuvių norą priimti vokiškas linksmybes ir liudija organizatorių tinkamas pastangas jas rengti.

„Volfas Engelman“ pasiūlys kelias naujas bavariškos receptūros gėrimo rūšis.

GALERIJA

  • Bavariškas savaitgalis – „Volfas Engelman“ galerijoje
  • Bavariškas savaitgalis – „Volfas Engelman“ galerijoje
  • Bavariškas savaitgalis – „Volfas Engelman“ galerijoje
„Volfas Engelman“ archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Hi hi

Prie ko cia vokiskos? Aprenkit lietuviu tautiniais drabuziais ir blogiau nebus... Piarscikai .... Klausimuks: kas jums ... galvoj dedas?

????

Pritruko pinigu padaveju bavariskoms suknelems? Skurdziai gyvenate jeigu neistengiate tam skirti niekingus kelis simtus euru.

rūgšti

braga tas jūsų Vilkas Angelžmogis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS