BETA skelbia „Metų renovacijos projekto“ rinkimų laimėtojus | KaunoDiena.lt

BETA SKELBIA „METŲ RENOVACIJOS PROJEKTO“ RINKIMŲ LAIMĖTOJUS

  • 5

Kovo mėnesį vykusių Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) inicijuotų „Metų renovacijos projektas 2020“ rinkimų laimėtojai jau aiškūs – daugiausia visuomenės balsų surinko trys rinkimuose dalyvavę daugiabučiai – Jaunimo g. 7, Marijampolėje, bei kiti du daugiabučiai, esantys A.Mickevičiaus g. 32, Vilniuje, ir Vilniaus g. 108B, Pabradėje.

„Nuo 2013 m. Lietuvoje buvo renovuoti 2 500 daugiabučių. Atlikti darbai padėjo sumažinti energijos sąnaudas, šildymo sąskaitas ir prisidėjo prie komfortiškesnės gyvenamosios aplinkos kūrimo, pokyčių miesto mastu ir įtakos aplinkosaugai. Rinkimų metu siekiame parodyti, kad daugiabučio atnaujinimas iš esmės keičia gyvenimo kokybę“, – teigia BETA direktorius Valius Serbenta.

Įspūdingi rezultatai Marijampolėje

Daugiausia visuomenės balsų sulaukė Jaunimo g. 7, Marijampolėje, esantis daugiabutis, kurio renovacijos darbai truko vos tris mėnesius, o pasiekti rezultatai – daugiau nei perpus sumažėjusios energijos sąnaudos.

„Gyventojus renovacijai įkvėpė šalia esantys gerieji pavyzdžiai – beveik visi daugiabučiai aplink jau buvo atnaujinti. Per tik tris mėnesius atliktus darbus lėmė sklandus gyventojų bendradarbiavimas su administratoriumi ir rangovu, o dabar vyksta naujų darbų planavimas – viešųjų erdvių aplink daugiabutį modernizavimas“, – pasakoja darbų eiga rūpinęsis specialistas Donatas Jankevičius.

Pašnekovas pastebi, kad, be atliktų inžinerinių sistemų atnaujinimo darbų, daugiabutis namas išsiskiria parinktomis šiuolaikiškomis spalvomis ir architektūriniu požiūriu, tai lėmė ir renovacijos metu skirtas didelis dėmesys kokybiškų medžiagų parinkimui.

Besikeičiantis prestižinio rajono veidas

Didelio susidomėjimo sulaukė ir prestižiniame Vilniaus rajone, Žvėryne, esantis daugiabutis, kuriame po renovacijos atliktų darbų buvo įdiegta per 10 renovacijos priemonių.

„Šio daugiabučio renovaciją lėmė kaimynystės pavyzdys – gyventojai kalbėjosi su kaimynais iš atnaujintų namų, susirinko svarbiausią informaciją ne tik apie renovacijos procesą, bet ir pranašumus. Žinoma, pasiryžti atnaujinimo darbams padėjo ir prestižinė daugiabučio lokacija – modernizavus daugiabutį butų vertė išaugo“, – teigia daugiabutį namą administruojančios įmonės renovacijos projektų vadovas Povilas Kručkauskas.

Dabar Mickevičiaus g. 32 gyventojai džiaugiasi ne tik estetišku gyvenamojo namo vaizdu, bet ir pagerėjusia gyvenimo kokybe. Taip pat renovacija lėmė 67 proc. sumažėjusias energijos sąnaudas, o svarbiausia – suartino namo bendruomenę.

Sėkmingas kvartalinės  renovacijos pavyzdys

Vilniaus g. 108B, Pabradėje, esantis atnaujintas daugiabutis – vienas iš sėkmingos kompleksinės renovacijos pavyzdžių. Po atliktų darbų gyventojai gali džiaugtis viso kvartalo pagerėjusia gyvenimo kokybe, patrauklia gyvenamąja aplinka ir perpus sumažėjusiomis sąskaitomis.

„Pradžioje teko gyventojus įkalbinėti, tačiau paskui viskas vyko labai sklandžiai – jie įsitraukė į darbus ir buvo aktyvūs teikdami savo pasiūlymus. Būtent dėl to vyko tikslingas priemonių parinkimas, o kokybiškai atlikti darbai lėmė žymų daugiabučio energinio efektyvumo padidėjimą“, – pasakoja namus administruojančios įmonės vadovas Andrėjus Junda.

Šalyje pasibaigus visuotinio karantino sąlygoms, bus įteikti apdovanojimai visiems trims „Metų renovacijos projekto 2020“ nugalėtojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Romualdas

BETA laidos vedėja Lukoševičiutė ir kiti veikėjai ,ar renovacijos namuose gyvena?.Kažkodėl ne ,o nuosavam name .Čia jų pinigingas darbas šūdą malti kitiems .Atsiprašau už negera pavartota žodi ,bet jau kitaip negaliu pavadinti ,kai taip giriasi ir meluoja.

Linkėjimai Betai .

Yla išlys iš maišo ,,Beta''atsargiai su yla ji duria .

Anonimas

sukciu gauja-zmones tuom tiki,nuo durnumu vaistu ner,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS