A. Černiauskas: darbo užmokestis LTG yra nekonkurencingas | KaunoDiena.lt

A. ČERNIAUSKAS: DARBO UŽMOKESTIS LTG YRA NEKONKURENCINGAS

Lietuvos geležinkelių profesinių sąjungų susivienijimo vadovas Artūras Černiauskas tikina, kad didelė darbuotojų kaita „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) įmonėse yra dėl nekonkurencingo darbo užmokesčio. Pasak jo, žmonės dėl nedidelio darbo užmokesčio net nelaukia galimų pokyčių, o iš karto ieško vietos, kurioje būtų siūlomas geresnis darbo užmokestis ir priimtinesnės darbo sąlygos.

„Jeigu anksčiau esame įpratę girdėti, kaip LTG įmonėse žmonės uždirba didelius atlyginimus, yra socialiai atsakinga įmonė, tai, pavyzdžiui, praėjusiais metais darbo užmokesčio augimo nebuvo, tik šiais metais numatomas, bet ir tai dar valdybos priimtas sprendimas neaiškus“, – antradienį žurnalistams sakė A. Černiauskas.

Lietuvos geležinkelių profesinių sąjungų susivienijimo vadovo teigimu, darbuotojų kaita LTG įmonėse siekia 10–11 proc., o tokie skaičiai prilygsta prekybos centrų darbuotojų kaitai, kur žmonės pastoviai nedirba. Anot jo, pokyčius skausmingiausiai priima žmonės, kurie LTG įmonėse dirba 20, 30 ir daugiau metų bei yra lojalūs „Lietuvos geležinkeliams“.

„Žmonės yra labai lojalūs įmonei ir jiems prarasti darbą per tokius pokyčius yra didelis psichologinis smūgis. Jie, net gaudami tokį nedidelį darbo užmokestį, laikosi, ir dalis iš jų ten dirba šeimomis“, – tikino A. Černiauskas.

 Jie, net gaudami tokį nedidelį darbo užmokestį, laikosi, ir dalis iš jų ten dirba šeimomis.

ELTA primena, kad „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės bendrovės kartu sudėjus iki šių metų pabaigos planuoja atleisti iki 300 įvairių sričių specialistų, rašoma išplatintame įmonės pranešime. Daliai atleidžiamų darbuotojų bus ieškoma galimybių pasiūlyti laisvas darbo vietas kitose grupės įmonėse.

Kaip teigiama išplatintame pranešime, toks sprendimas planuojamas po to, kai bus įvertintos visos įmanomos alternatyvos. Konkretūs sprendimai bus priimti aptarus juos su darbuotojų atstovais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nu kas

Dirbt nori uz skatikus?9

SUSIJUSIOS NAUJIENOS