Darbų platformos „PortalPRO“ meistras: pats sau ponas esi | KaunoDiena.lt

DARBŲ PLATFORMOS „PORTALPRO“ MEISTRAS: PATS SAU PONAS ESI

  • 1

Galimybė pačiam rinktis darbus, jų krūvį ir veiklos grafiką. Tokias pagrindines naudas įvardija meistrai, prisijungę prie darbų dalijimosi platformos „PortalPRO“, kuri yra didžiausia tokio tipo platforma Lietuvoje. „Pats sau ponas esi“, – sako Klaipėdoje santechnikos darbus atliekantis Algirdas.

Patys priima sprendimus

„Atlieki darbą gerai ir viskas – gauni pinigą. Pats priimi sprendimus ir nėra ką kaltinti. Pasirenki darbą, darai, nufotografuoji prieš dirbdamas, eigoje, po visko, tada sutvarkai darbo vietą, sąskaitą pasirašai ir baigta. Viskas elektroniniu būdu, patogu, pildyti jokių popierių nereikia“, – apie veiklos subtilybes bendradarbiaujant su „PortalPRO“ pasakoja klaipėdietis.

Algirdas uostamiesčio daugiabučiuose namuose darbuojasi kartu su kolega. „Kooperuojamės dviese, esame komanda. Vienas tik smulkios veiklos galiu imtis, o dviese lengviau atlikti didesnius santechnikos darbus“, – sako meistras.

„PortalPRO“ platformoje siūlomiems darbams meistrai siūlo savo kainą, kuria varžosi su kitais amatininkais. „Skaičiuoji, kiek dviese, kiek vienas užtruksi, per kurį laiką padarysi, kiek nori uždirbti. Patirtis ir praktika leidžia gerą kainą pasiūlyt“, – pasakoja Algirdas.

Anot jo, gerai, kad „PortalPRO“ galima pasirinkti darbo grafiką. „Kitur nedirbame, su „PortalPRO“ – kiekvieną dieną. Kol kas darbų užtenka“, – teigia vyras.

Ką užsidirbsi, tą ir gausi

Algirdui antrina santechnikas Vytautas Melenis, kuris kartu su dviem sūnumis, taip pat santechnikais, darbuojasi Šiaulių daugiabučiuose.

„Žmogus dirbi ir žinai: ką užsidirbsi, tą ir gausi. Kai sau dirbi, tai žinai, kad jei vakare ar savaitgalį padirbėsi, tau bus atlyginta. Nereikia už kampo stovėti ir laukti, kol pasibaigs 8 valandų darbo diena“, – pasakoja Vytautas.

Anot jo, veikla „PortalPRO“ motyvuoja. „Didesnė motyvacija – kuo daugiau dirbti ir padaryti, atsakingai dirbti, kad nebūtų nusiskundimų. Jei įmonėje dirbtum, galvotum: „Ai, gal vadovas atsakys, gal kiti“. Čia daugiau atsakingumo“, – įsitikinęs meistras.

Skirtingai nei Algirdas, kuris dirba visą darbo dieną, Vytautas su sūnumis „PortalPRO“ siūlomus darbus renkasi vakarais, savaitgaliais. „Mums tai – antraeilė veikla. Darbų netrūksta, niekada nebuvo, kad neturėtume veiklos, kad reiktų laukti. Imame smulkesnius darbus, kurių atlikti ilgai neužtrunkame“, – pasakoja santechnikas.

O atlygis ar pakankamas? „Žinau, kiek vertas mano darbas, konkurse dalyvauju su kaina, kuri leidžia uždirbti. Nesimažinu, nekonkuruoju, kad tik gauti darbą. Yra buvę atvejų, kad numačiau didesnę kainą, bet nuvažiavęs ir pamatęs mažesnę darbų apimtį, paprašiau sumažinti atlygį. Visą laiką žiūrime iš žmogiškos pusės“, – sako meistras. 

Su valstybe – sąžiningai

„Prieš siūlydami darbų kainą visada suskaičiuojame, kad ir valstybei susimokėtume sąžiningai, ir patiems liktų“, – pabrėžia Vytautas, savo bendrą veiklą su sūnumis vadinantis šeimos verslu.

Ir iš tikrųjų, dalijimosi ekonomika grįstą „PortalPRO“ projektą galima vadinti tiltu į veiklos legalizaciją meistrams, anksčiau dirbusiems šešėlyje.

Per dvejus „PortalPRO“ gyvavimo metus skaidrią veiklą pasirinkę profesionalai per sistemą atliko darbų jau už 6,8 mln. eurų. Lietuvos biudžetą pasiekė apie 1 mln. eurų mokesčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

reklama

su valstybe sąžiningai, už tai iš gyventojų trigubai priskaičiuoja, nes atkatas eina mūsų būstui, už aštuonis medvarščiusi ir lopinėlį skardos priskaičiavo šimtą aštuoniasdešimt aštuonis eurus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS