„Daumantai LT“: nei Rusijoje, nei Karaliaučiuje „Daumantų“ gaminių nėra ir nebus | KaunoDiena.lt

„DAUMANTAI LT“: NEI RUSIJOJE, NEI KARALIAUČIUJE „DAUMANTŲ“ GAMINIŲ NĖRA IR NEBUS

  • 0

UAB „Daumantai LT“ neeksportuoja savo gaminių į Rusiją ir to daryti neplanuoja. Įmonės vadovo Sauliaus Grinkevičiaus teigimu, visuomenės keliami reikalavimai lietuviškam verslui dėl Rusijos yra pagrįsti ir teisingi.

„Karaliaučiuje gaminami padažai buvo visai kitu prekės ženklu ir neturi nieko bendro su Daumantų vardu“, – sako UAB „Daumantai LT“ vadovas.

Ten veikiančios nedidelės padažų gamyklos „Agroprodukt“ 65 proc. akcijų „Daumantai LT“ valdė per Nyderlanduose registruotą bendrovę, kurių pardavimo sandoris šiuo metu eina į pabaigą.

„Nuo pat vasario mėnesio darome viską, kad pasitrauktume maksimaliai greitai iš ten kiek įmanoma. Nutraukėme visą komercinę veiklą ir žaliavų tiekimą, bet sustabdyti veiklos negalėjome – neturime 100 proc. akcijų, todėl pasirinkome turimų (65 proc.) akcijų paketo pardavimą. Tai padarėme susitaikę ir su nuostoliais, bet puikiai suprasdami savo atsakomybę prieš visuomenę. Šiuo metu kovojame su laiku, ir tikimės, kad jau netrukus sandoris bus baigtas“, – sako jis.

Anot jo, verslo išėjimas ar pasitraukimas iš ten nėra toks lengvas ar greitas, kaip norėtųsi.

„Deja, bet realybė yra tokia. Tad mūsų visas dėmesys septynias dienas per savaitę ir toliau yra skiriamas tam, kad sandoris būtų baigtas kuo greičiau. Savo pozicijos niekada nekeisime“, – sako jis.

UAB „Daumantai LT“ pirmąsias investicijas į Karaliaučiuje esančią nedidelę padažų gamyklą padarė beveik prieš dvidešimti metų (2003 m.), ten veikusi gamykla buvo pasirinkusi „Koeningsauce“ ženklo vystymo liniją.

Tuo tarpu Lietuvoje veikiantys „Daumantai LT“ savo produkciją eksportuoja į daugiau nei 20 šalių, tarp jų – Jungtiniai Arabų Emyratai, Izraelis, Skandinavijos, JAV, Europos ir Azijos šalys.

Gairės: Daumantai LT, Kaliningradas, Karaliaučius, Rusija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS