Dėl ES sankcijų įšaldžius Druskininkų sanatorijos sąskaitas, rengia pagalbos planą darbuotojams | KaunoDiena.lt

DĖL ES SANKCIJŲ ĮŠALDŽIUS DRUSKININKŲ SANATORIJOS SĄSKAITAS, RENGIA PAGALBOS PLANĄ DARBUOTOJAMS

Vyriausybė rengia planą, kaip padėti Druskininkų sanatorijos „Belorus“ darbuotojams, kai dėl Europos Sąjungos sankcijų buvo įšaldytos įstaigos sąskaitos banke, teigia socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

„Šiuo metu rengiame planą, ieškome sprendimo dviem būdais (...) Svarbiausias tikslas, kad būtų tinkamai pasirūpinta žmonėmis, kurie ten dirba“, – BNS sakė ministrė.

Sanatorijos sąskaitas „Swedbank“ bankas įšaldė gruodžio 18 dieną. Ministrė tikisi, kad planas bus parengtas kitos savaitės pradžioje.

Ministrė sako, kad Užsienio reikalų ministerija turėtų kreiptis į banką dėl sanatorijos sąskaitų atlaisvinimo.

Tai, pasak ministrės, leistų atsiskaityti su darbuotojais už gruodžio mėnesį bei padengti sanatorijos įsipareigojimus valstybei, jeigu tokių yra.

Ateityje, jos teigimu, tokias situacijas būtų galima reguliuoti įstatymu.

„Artimiausias tikslas, kad už šitą laikotarpį būtų sumokėti pinigai, o tolimesnėje perspektyvoje ieškome geriausio sprendimo, kaip tai sureglamentuoti“, – teigė M. Navickienė.

„Ruošiamas kreipimasis į banką dėl šito dalyko, o nuo sausio vidurio galbūt galėtume tvaresnį mechanizmą pasiūlyti darbuotojams“, – sakė ji.

Ministrė pridūrė besitikinti, kad darbuotojus pinigai už gruodį pasiektų „artimiausiu metu, kaip įmanoma greičiau“.

Iš viso sanatorijoje dirba 393 žmonės, apie 350 jų – Lietuvos piliečiai.

„Swedbank“ sanatorijos sąskaitas dėl ES įvestų sankcijų Baltarusijos prezidento administracijoje veikiančiai Vyriausiajai ūkio valdybai. Ši valdyba yra sanatorijos dalininkė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

deinis

Turėtų kreitis į ES tie ,kurie reikalavo sankcijų Belarusijai ,buvo uolųs o dabar pasiryš kreiptis kad atšauktų,tos sankcijos kenkia tik mūsų tautai ,Baltarusija pati susitvarkys.

Parazitas...

Kotletų kepėjos žygdarbis....invalidai vaikai ir sunkiai sergantis yra gydomi......tikra šizofrėnikė keliauja per ES ir diktuoja ką Lietuva turi daryti......juk pelnas mums ir žmonės darbą turi....

O man patinka kad pas mus baltarusiu imonė

Lietuvoje turi būti ne tik geyropos ar kitu kap.pasaulinio verslo imoniu o ir iš rytu. Kad ir iš rusyno ar baltarusiu. LIETUVAI TURI BŪT SVARBIAUSIA KAD JAI PELNAS EITU o ne kap dabar dėl vidiniu kaimyniu šaliu problemu pavirstam į nukentėjusius už nieka. Ir juokingiausia ka patys savo noru prisidirbom prieš save:D). Mokykitės buduliai požiūrio į valstybės nauda iš vokiečiu. Jie gerai žino kad jeigu kas save gali apgint tik tu pats.Niekam nebus įdomu kai išeisi ubagaut ar mirt..Todel ir naudos/valstybės požiuriu/ turi žiūrėt tik sau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS