„Ignitis grupė“ ir Danijos CIP laimėjo dar vieną jūrinio vėjo parko konkursą Estijoje | KaunoDiena.lt

„IGNITIS GRUPĖ“ IR DANIJOS CIP LAIMĖJO DAR VIENĄ JŪRINIO VĖJO PARKO KONKURSĄ ESTIJOJE

  • 0

Lietuvos energetikos grupės „Ignitis grupė“ antrinė įmonė „Ignitis renewables“ kartu su Danijos investicijų įmonės „Copenhagen Infrastructure Partners“ (CIP) valdomu fondu laimėjo antrą jūrinio vėjo parko konkursą Estijoje.

Apie tai „Ignitis grupė“ paskelbė trečiadienį per „Nasdaq“ Vilniaus biržą.

„Ignitis grupė“ kartu su partnere pateikė didžiausią – 1,165 mln. eurų – pasiūlymą už teisę Rygos įlankoje vystyti „Liivi 1“ elektrinių parką – tokia buvo ir pradinė jo kaina.

Pasak „Ignitis renewables“ atstovo Pauliaus Kalmanto, kaip ir pirmajame Estijos konkurse, „Ignitis grupė“ su partnere buvo vienintelė aukciono dalyvė – iš užstatą sumokėjusių dalyvių tik ji pateikė kainos pasiūlymą.

Gruodžio viduryje teisę vystyti 1,4 GW galios jūrinį vėjo parką „Liivi 2“ Rygos įlankoje kartu su CIP įgijusi „Ignitis renewables“ šalia esančią „Liivi 1“ teritoriją vertina kaip jūros dugno ploto išplėtimą, kuris sudarys sąlygas didesnei sinergijai tarp abiejų teritorijų ir jų optimizavimui vystant vieną projektą.

Anot „Ignitis renewables“, nors teorinis potencialus abiejų teritorijų pajėgumas yra 2,3 gigavato (GW), priklausomai nuo poveikio aplinkai vertinimo rezultatų, teritorijų optimizavimo ir kitų veiksnių, faktinis abiejų parkų pajėgumas bus apie 1–1,5 GW.

Abi 193 kv. kilometrų bendro ploto teritorijos yra Rygos įlankoje, į šiaurės vakarus nuo Ruhnu salos, netoli Baltijos jūros pakrantės Estijoje. Abu parkus tikimasi pastatyti iki 2035 metų.

„Ignitis grupė“ kartu su „Ocean Winds“ pernai taip pat laimėjo be valstybės pagalbos vystomo pirmojo 700 MW galios Lietuvos vėjo parko Baltijos jūroje konkursą, už teisę vystyti 1,8 mlrd. eurų preliminarios vertės parką jos pasiūlė 20 mln. eurų mokestį valstybei.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS