Ilginamas dalies „Maxima“ parduotuvių darbo laikas | KaunoDiena.lt

ILGINAMAS DALIES „MAXIMA“ PARDUOTUVIŲ DARBO LAIKAS

  • 0

„Darbo laikas yra koreguojamas atsižvelgiant į pirkėjų poreikius, kad šviesėjant pavasario vakarams žmonės patogiai ir neskubėdami galėtų apsipirkti vėlesnėmis valandomis, kai pirkėjų srautai sumažėja. Karantino metu siekiame užtikrinti, kad darbuotojams būtų saugi darbo aplinka, o pirkėjai galėtų saugiai apsipirkti. Kasdien atidžiai stebime situaciją ir esant poreikiui, atskirų parduotuvių darbo laikus keičiame“, – sako „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Nauju darbo grafiku dirbs kai kurios parduotuvės Vilniuje, Kaune, Marijampolėje, Ukmergėje, Kupiškyje, Šilutėje, Priekulėje, Molėtuose, Ignalinoje, Molėtuose, Zarasuose, Aukštadvaryje.

Visą parą prieš karantiną Vilniuje ir Kaune veikusios „Maxima“ parduotuvės darbo naktimis neatnaujins, tačiau dirbs iki vidurnakčio. Nuo kovo 8 dienos Kaune esanti „Maxima XX“ parduotuvė (Jonavos g. 60) dirbs nuo 8 iki 24 valandos. Tai bus ilgiausiai Kaune dirbanti „Maxima“ parduotuvė. Anksčiau visą parą Vilniuje, Mindaugo g. 11, veikusi „Maxima XXX“ jau kuris laikas karantino metu dirba nuo 7 iki 24 valandos.

Susipažinti su „Maxima“ parduotuvių darbo laikais galima čia.

Taip pat prekybos tinklas „Maxima“ primena, kad šv. Velykų sekmadienį, balandžio 4 d., parduotuvės nedirbs. Tuo metu pirmadienį, antrąją šv. Velykų dieną, „Maxima“ parduotuvės dirbs kaip įprastai.

Šiuo metu „Maxima“ parduotuvėse yra taikomi itin sugriežtinti higienos reikalavimai: reguliariai dezinfekuojami pirkinių vežimėliai ir krepšeliai bei kiti įvairūs paviršiai, parduotuvių vėdinimui yra padidinta šviežio oro cirkuliacija. Laikantis Vyriausybės reikalavimo yra stebimas pirkėjų srautas, kad vienam pirkėjui būtų užtikrinamas ne mažesnis nei 15 kv. m plotas. Esant didesniam lankytojų srautui, pirkėjų gali būti paprašyta palaukti ir neiti į parduotuvę, iki kol joje sumažės lankytojų.

Visose „Maxima“ parduotuvėse yra sudaryta galimybė pirkėjams dezinfekuoti rankas bei naudotis nemokamomis vienkartinėmis pirštinėmis. Atvykusiems apsipirkti „Maxima“ parduotuvėse yra galimybė paprašius nemokamai gauti ir vienkartinę veido kaukę. Pirkėjai parduotuvėse raginami nesibūriuoti – laikytis 2 metrų atstumo tarp kitų pirkėjų ir darbuotojų. Saugius atstumus prie kasų ir vitrinų žymi specialios linijos.

Karantino metu norint apsipirkti saugiai, sklandžiai ir greitai, rekomenduojama pirkinius planuoti iš anksto ir į parduotuvę atvykti ryte, pirmosiomis jos darbo valandomis, arba prieš darbo pabaigą, kai lankytojų srautai būna gerokai mažesni.

Nuo COVID-19 pandemijos pradžios 2020-ųjų pavasarį siekiant užtikrinti saugią darbo aplinką darbuotojams ir saugų apsipirkimą klientams prekybos tinklas „Maxima“ jau yra investavęs beveik 5 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS