K. Kučinskienė: V. Kučinsko sulaikymas neturi teisinio pagrindo | KaunoDiena.lt

K. KUČINSKIENĖ: V. KUČINSKO SULAIKYMAS NETURI TEISINIO PAGRINDO

Verslininko „Arvi“ įmonių grupės įkūrėjo Vidmanto Kučinsko sulaikymas Slovėnijoje neturi teisinio pagrindo, sako jo žmona Kristina Kučinskienė.

„Nėra teisiškai pagrįsto atsakymo į klausimą, kodėl šioje ekstradicijos į Rusiją byloje taikoma tokia

kardomoji, žmogaus judėjimą ir teises apribojanti priemonė kaip sulaikymas“, – penktadienį išplatintame verslininko artimųjų pranešime cituojama K. Kučinskienė.

Pranešime teigiama, kad V. Kučinsko interesams tiek Lietuvoje, tiek Slovėnijoje atstovauja tokio pobūdžio bylose patirtį turintys teisininkai. Jie siekia, kad verslininkas būtų paleistas iš sulaikymo arba perduotas Lietuvai.

Advokatų nuomone, panašiose situacijose pirmiausia yra išbandomi kiti baudžiamojo proceso teisės būdai, tad verslininkui šiuo metu taikomos prievartos priemonės yra vertinamos kaip perteklinės.

Pranešime taip pat pažymima, kad šiuo atveju kalbama ne apie demokratiškos šalies, o Rusijos inicijuotus veiksmus.

„Ši valstybė, jos teisėtvarka ne kartą yra pasitelkusi įvairius teisiškai nepagrįstus bei abejotinus metodus, kai vietoje civilinės teisės priemonių pasitelkiamas perteklinis baudžiamasis persekiojimas. Tokiais atvejais neretai poveikiui sustiprinti įtraukiami ir diplomatiniai pajėgumai“, – teigia verslininko atstovai.

Be kita ko, V. Kučinsko artimieji sako besilaikantys advokatų patarimo susilaikyti nuo platesnio bylos komentavimo ir prašo gerbti šeimos privatumą.

„Tikiuosi, kad daugiau su ekstradicijos byla susijusios informacijos bus galima pateikti artimiausiu metu“, – kalbėjo K. Kučinskienė.

Tai, kad Rusijoje sukčiavimu įtariamas V. Kučinskas buvo sulaikytas Slovėnijoje, BNS pranešė praėjusį penktadienį. Jis buvo sulaikytas Rusijos prašymu.

Anksčiau skelbta, kad iš V. Kučinsko Rusijos bankas „Alfa Bank“ per teismus bando atgauti maždaug 20 mln. eurų skolą. Banko advokatas yra sakęs, kad verslininkas kaltinamas sąmoningai pateikęs bankui klaidinančią informaciją apie Kaliningrade veikusios jo valdomos trąšų gamybos įmonės „Arvi NPK“ finansinę situaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

atradimas==nusikalstam ir pirmyn

..keista..o g arliavos venckiene ,jos sunus karolis ir kiti prauciantys ,,turi kita nuomone ta moteris ir sunus dezinformavo JAV ,kad Lietuvos teisetvarka yra neteinga[ir pertekline!!] ir I Lietuva ji purtesi --nevyks...didi dyvai,,o K.Kucinskiene liaupsina musu teisesauga --ir nori buti tik Lietuveleje ...Dyvai ir didi dyvai

Pilietiškas

Jau kaip tik verslininkas, taip ir nėra pagrindo suimti! O iš kur greiti milijonai? Tokio pasaulis nepažįsta ir nežino, reiškia ir su milijonais negerai! Nieko įdomaus ir naudingo pasauliui nesukūrė- per 30m ir milijonus sąžiningai uždirbti paprastu versliuku sunku

Nuomonė.

Apie Kučinską nieko nežinau.Tik viena žinau kiek verslininkai susidėjo su Rusijos verlsu tai dauguma labai nukentėjo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS