„Kauno švara“ pradėjo žiemos sezono darbus | KaunoDiena.lt

„KAUNO ŠVARA“ PRADĖJO ŽIEMOS SEZONO DARBUS

  • 3

Žiema, kuri neišvengiamai sukelia rūpesčių vairuotojams bei pėstiesiems, jau – ne už kalnų. Atsižvelgiant į oro sąlygas, didžiausias rūpestis – užtikrinti saugų eismą. Problemų sukelia net ir tokia temperatūra, kuri svyruoja apie nulį, jau nekalbant apie gatves gausiai nuklojusį sniegą, užslinkusią lijundrą. „Kauno švaros“ specialistų teigimu, žiema bendrovės tikrai neužklups netikėtai.

Kruopščiai ir labai atsakingai sekame orų prognozę, stebime kelio dangą. Oro temperatūrai pradėjus svyruoti apie nulį, jau šiandien žiemos technika paryčiais išriedėjo į gatves, kad neapsunkintų dieną pradedančių kauniečių sudėtingomis eismo sąlygomis.

Iš anksto prašome gyventojų supratingumo ir sąmoningumo: net ir gerai pabarstytos ir išvalytos gatvės dėl staiga pasikeitusių oro sąlygų gerokai pasunkina vairavimo sąlygas, todėl rinkitės saugų, o ne maksimalų leistiną greitį. Keliones planuokite pasilikdami papildomo laiko ir, svarbiausia, išlikite budrūs.

Turime solidų automobilių parką: šešiolika automobilių su priekiniais arba priekiniais ir šoniniais sniego verstuvais, iš jų penkiolika automobilių komplektuojami su druskos barstymo įrenginiais. Sniegui valyti nuo šaligatvių turime septyniolika traktorinių smėlio druskos barstytuvų, vieną frontalinį sniego krautuvą ir vieną ratinį ekskavatorių. Siekiame užtikrinti darbų nepertraukiamumą, todėl techniką pasirengę valdyti virš 60 darbuotojų, iš kurių visą parą vienu metu budi apie 50.

„Kauno švaros“ archyvo nuotr.

Dirbame pagal iš anksto su Kauno miesto savivaldybe suderintą grafiką. Esame pasiruošę: nors didesnių šalčių ar gausaus snygio nenumatoma, tačiau temperatūrai krintant žemiau nulio, pirmiausiai barstomi, valomi tiltai, viadukai ir įkalnės, taip pat – pagrindinės miesto gatvės, kuriomis kursuoja viešasis transportas. Vėliau valomos kitos – aptarnaujančiosios ir pagalbinės – miesto gatvės. Ten, kur neprivažiuoja technika, vyksta rankinis valymas – valome laiptus ar siaurus šaligatvius.

„Kauno švaros“ archyvo nuotr.

Patirties turime daug, todėl žinome, kaip elgtis įvairiose situacijose. Kai prognozuojama, kad artėja šaltis, iš anksto pabarstome gatves druska, tada šaltis ir sniegas netrikdo eismo. Bet būna, kad netikėtai užslenka debesis ir pridrebia sniego, nors to nebuvo prognozuota. Tokiu atveju iškart siunčiame techniką ir atliekame kelių valymo ir barstymo darbus bet kuriuo paros metu. Gatvės gausiai barstomos tiek prieš snygį, tiek snygio metu, kad ant važiuojamosios dalies nesiformuotų ledas. Paprastai tirpdamas sniegas suformuoja vadinamąją šlapiojo sniego košę, kuri, deja, yra neišvengiama žiemą. Vis dėlto tai laikina – mūsų technika tuos pačius pabarstytus ir išvalytus kelius valo kelis kartus, todėl, pasibaigus snygiui, pažliugęs sniegas nustumiamas nuo važiuojamosios dalies. Šlapios druskos mišiniu barstome viadukus, įkalnes, gatves. Druskos ir smėlio mišiniu barstome šaligatvius. Esant ekstremalioms sąlygoms, pavyzdžiui, lijundrai, gatves barstome smėlio ir druskos mišiniu.

„Kauno švaros“ archyvo nuotr.

Šiuo metu sandėliai, kuriuose laikoma druska, yra pilni, o juose gatvėms barstyti jau dabar paruošta apie 7 000 t techninės druskos. Turime galimybę bet kada atsivežti daugiau druskos, sandėlį nuolat pildysime. 2022–2023 m. žiemos sezono metu miesto gatvėms barstyti sunaudojome apie 8 000 t druskos.

GALERIJA

  • „Kauno švara“ pradėjo žiemos sezono darbus
  • „Kauno švara“ pradėjo žiemos sezono darbus
  • „Kauno švara“ pradėjo žiemos sezono darbus
„Kauno švaros“ archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Tik neikite dirbt paskui pasigailesite....

novyna

eikit sau:))) Lapų visur pilna.Gal reiktų rudens darbus pabaigt?

Aii...

vistiek, kai gausiau pasngs, vėl buduliai burbės, kad kelininkus žiema užklupo netikėtai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS