„Klaipėdos nafta“ konsultuos užsienio įmonę, statančią SGD terminalą | KaunoDiena.lt

„KLAIPĖDOS NAFTA“ KONSULTUOS UŽSIENIO ĮMONĘ, STATANČIĄ SGD TERMINALĄ

Suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ konsultuos užsienio bendrovę, kuri ketina statyti tokį pat terminalą.

Energetikos ministerija pranešė, kad „Klaipėdos nafta“ konsultuos kitą įmonę, statant beveik identišką terminalą Klaipėdos SGD terminalui. Jau pasirašyta pirmoji tokia bendradarbiavimo sutartis, tačiau kol kas neatskleidžiama, su kuo.

„Klaipėdos naftos“ atstovė Indrė Milinienė BNS teigė, kad būsimas partneris bus paskelbtas trečiadienį spaudos konferencijoje.

Apie planus statyti plaukiojančius SGD terminalus yra paskelbę Mianmaras, Filipinai, Indija. Panašų į Klaipėdos SGD terminalą Karaliaučiuje ketina statyti Rusija. Pastarosios užsakymu Pietų Korėjos korporacija „Hyundai Heavy Industries“ už 294,77 mln. JAV (264 mln. eurų) dolerių statys laivą-saugyklą - tokį pat laivą ši statykla pernai pastatė ir Lietuvai.

Klaipėdos laivas „Independence“ gali talpinti iki 170 tūkst. kubų SGD - ją „Klaipėdos nafta“ 10 metų nuomosis iš Norvegijos bendrovės „ Hoegh LNG“, o vėliau išpirks.

Apie 135 mln. eurų vertės terminalas pastatytas itin greitai - per maždaug pusantrų metų. „Klaipėdos nafta“ į projektą investavo apie 101 mln. eurų, o Klaipėdos uostas - dar 34 mln. eurų. Terminalo dujotiekį už 33,3 mln. eurų pastatė Vokietijos „PPS Pipeline Systems“, krantinę - už 34,75 mln. eurų - Latvijos BMGS.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

to <

sedi basas ar klumpese?

<

vatnyku balsai

:)))

ir igula reikia samdyti pacia brangiausia pasaulyje...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS