L. Gabrilavičiūtė tapo laikinąja „Lietuvos geležinkelių“ korporatyvinių reikalų direktorė | KaunoDiena.lt

L. GABRILAVIČIŪTĖ TAPO LAIKINĄJA „LIETUVOS GELEŽINKELIŲ“ KORPORATYVINIŲ REIKALŲ DIREKTORĖ

  • 2

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktore laikinai paskirta bendrovės ryšių su visuomene vadovė Laura Gabrilavičiūtė, penktadienį pranešė LTG.

„Laura turi didelį komandos pasitikėjimą bei reikiamas kompetencijas, todėl tikiu, kad iki kol bus įvykdyta naujojo korporatyvinių reikalų direktoriaus atranka, ji padės užtikrinti, kad būtų atliepti „Lietuvos geležinkeliams“ keliami atvirumo visuomenei ir darbuotojams lūkesčiai“, – pranešime teigė LTG generalinis direktorius Egidijus Lazauskas.

Bendrovė pranešė, jog korporatyvinių reikalų direktoriaus atranka bus paskelbta artimiausiu metu.

L. Gabrilavičiūtė laikinai vadovauti paskirta po to, kai ketvirtadienį kilus klausimams dėl galimo nepotizmo apie pasitraukimą iš šių pareigų paskelbė Agnė Belickaitė. LTG pranešė, jog sprendimas dėl A. Belickaitės priimtas bendru šalių sutarimu.

Laura turi didelį komandos pasitikėjimą bei reikiamas kompetencijas.

L. Gabrilavičiūtė LTG korporatyvinių reikalų direktorės pareigas laikinai ėjo nuo praėjusių metų gruodžio pabaigos, kai šį postą paliko Mantas Dubauskas. Ji LTG dirba nuo 2021 metų spalio.

A. Belickaitė LTG grupės korporatyvinių reikalų direktore buvo paskirta praėjusią savaitę. Ji yra ekonomikos ir inovacijų ministrės, Laisvės partijos pirmininkės Aušrinės Armonaitės artima draugė, bendraklasė ir universiteto bendramokslė, taip pat Laisvės partijos valdybos nario bei ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio sutuoktinė.

V. Jurgutis sulaukęs kaltinimų nepotizmu trečiadienį pranešė apie pasitraukimą iš viceministro posto.

Tiek A. Armonaitė, tiek V. Jurgutis yra kreipęsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl situacijos išaiškinimo.

Klausimą dėl galimo nepotizmo šioje istorijoje iškėlė žurnalistas Edmundas Jakilaitis. Jo žmona Rasa Jakilaitienė taip pat dalyvavo atrankoje į LTG korporatyvinių reikalų direktorės pareigas.

„Lietuvos geležinkeliai“ yra pavaldūs Susisiekimo ministerijai, jos vadovą Marių Skuodį į postą delegavo Laisvės partija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o ką apie tai mano

tas plikis jackilaitis. Juk tos algos labai norėjo jo boba

Kaip suprasti

Tai čia paaukštinimas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS