L. Skierus: „Vičiūnų“ gamykla Sovetske rekonstruota dar prieš karą Ukrainoje | KaunoDiena.lt

L. SKIERUS: „VIČIŪNŲ“ GAMYKLA SOVETSKE REKONSTRUOTA DAR PRIEŠ KARĄ UKRAINOJE

Rusijos žiniasklaidai skelbiant, kad  Kauno mero Visvaldo Matijošaičio ir jo verslo partnerio Liudo Skieraus valdomos „Vičiūnų grupės“ parduodamas fabrikas Sovetske bus rekonstruojamas, L. Skierus teigia, kad nedidelis jo remontas atliktas jau anksčiau, tačiau tik dabar įteisintas – tai būtina norint parduoti gamyklą.

Kaliningrado verslo naujienų portalas „RuGrad“ trečiadienį pranešė, kad „Vičiūnai Rus“ rekonstruos žuvies perdirbimo cechą, o balandį darbams būtina dokumentacija gavo teigiamą valstybinės ekspertizės išvadą.

Tačiau L. Skierus sako, kad cecho rekonstrukcija atlikta dar iki Rusijos invazijos į Ukrainą pernai vasarį.

„Anksčiau ji (rekonstrukcija – BNS) buvo, bet buvo neįteisinta, dar prieš karą ji buvo pradėta, tai kai prasidėjo karas, tai ten visos problemos...“, – ketvirtadienį BNS sakė L. Skierus. Jis nepatikslino, kada konkrečiai darbai buvo atlikti. 

 

Anot jo, visi su rekonstrukcija susiję dokumentai taip pat sutvarkyti anksčiau – šių metų pradžioje, o informacija apie tai tik dabar paviešinta.

„Mes tiesiog įteisinome, kadangi pardavimo procesas vyksta, mes norime, kad viskas būtų nepriekaištingai, visas mūsų nekilnojamasis turtas ir buvo popieriai sutvarkyti. Jie jau sutvarkyti – negalėčiau pasakyti – sausį ar gruodį buvo, bet dabar, matyt, ta informacija tik (pasklido – BNS)“, – kalbėjo L. Skierus.

„Vičiūnų grupės“ akcininkas sako, kad gamykloje buvo atlikta nedidelė rekonstrukcija, o jos įteisinimas pagreitins bendrovės pardavimą Rusijoje.

Stengiamės, kad ten nebūtų tiek turtinių klausimų, tiek finansinių, tiek kažkokių kitokių klausimų, kad visas būtų švaru – ateis pirkėjas ir neturi klausimų. 

„Ten nedidelė rekonstrukcija, keli šimtai kvadratinių metrų. Vis tiek reikalinga, kad tas parduodamas turtas neturėtų kažkokių, tiek vertinimo prasme, tiek perdavimo prasme kad nebūtų klaustukų, kad nesakytų, kad čia ne iki galo padaryta. Stengiamės, kad ten nebūtų tiek turtinių klausimų, tiek finansinių, tiek kažkokių kitokių klausimų, kad visas būtų švaru – ateis pirkėjas ir neturi klausimų. Labai priklauso nuo to greitis“, – teigė L. Skierus.

„Vičiūnų grupės“ savininkai nuo pernai pavasario, kai Rusija pradėjo invaziją Ukrainoje, teigia bandantys parduoti verslą Kaliningrado srityje, tačiau kol kas nesėkmingai.

BNS žiniomis, radus potencialų pirkėją leidimą sandoriui turi svarstyti Rusijos vyriausybinė užsienio investicijas kontroliuojanti komisija.

Fabrikas Sovetske pernai uždirbo 24,872 mln. eurų grynojo pelno – 2,8 karto daugiau nei 2021-asiais, jo pajamos siekė 216,56 mln. eurų – 6,5 proc. daugiau.

V. Matijošaitis ir L. Skierus valdo po 50 proc. „Vičiūnų grupės“ valdytojos „VG Holding“ akcijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Kauno meras didziausias vagis lietuvoje,jo pinigai kruvini,kodel nuimat nuomones,zenklus,kas cia per caras nudodineja mums ko rasyti ko ne,

svolaciai

tai jūs toki lietuviški durniai katriems ant ausu makaronai dreikiasi per puse pasaulio. Jau net amerikonai pranešė kad sankcijos Rusijai neturi jokio poveikio. Jawainiai patys tik vakar prašneko kad gal reikėtų atsisakyti ir iš ruskiu importuojamo urano o ir šiap jie mūsų priedurniu išrastu sankciju beveik netaiko ..Na gal riboja ruskiu įvažiavima pas juos. Čia toki apsisike nykštukiniai vičiunai tai tikrai neturi jokios reikšmės. Tik tiek kad konservėm palot ant Matjošaičio

svolaciai

Seka pasakas sitie du sovietiniai snukiai,putleris seniai uzdaude uzsienio kompanijoms is ruskyno pasitraukti,kitaip gresia nacionalizacija-ekspropijacija.Virs metu laiko,, pardavineja,, ir dar ilgai pardavines,kol bus huilo valdzioje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS