„Lidl Lietuva“ papildomų naudų ir premijų krepšelis darbuotojams šiemet sieks beveik 4 mln. eurų | KaunoDiena.lt

„LIDL LIETUVA“ PAPILDOMŲ NAUDŲ IR PREMIJŲ KREPŠELIS DARBUOTOJAMS ŠIEMET SIEKS BEVEIK 4 MLN. EURŲ

  • 3

Tarp geriausių Lietuvos ir Europos darbdavių esanti mažmeninės prekybos įmonė „Lidl Lietuva“ šiais finansiniais metais (iki 2023 m. kovo mėn.) padidino darbuotojams skiriamų papildomų naudų ir premijų krepšelį – jis sieks beveik 4 mln. eurų. Įmonės duomenimis 80 proc. darbuotojų yra patenkinti teikiamomis papildomomis naudomis.

„Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė Sandra Savickienė teigia, kad tai atspindi esminį įmonės veiklos siekį – pasiūlyti darbuotojams visapusišką rūpestį, užtikrinti jų emocinį ir finansinį saugumą bei kurti nuolatos tobulėti skatinančią darbo aplinką.

„Manome, kad savo siekius reikia demonstruoti ne tik žodžiais, bet ir veiksmais, todėl siūlome platų papildomų naudų spektrą, o parduotuvių ir logistikos darbuotojams skiriame finansines paskatas – premijas. Šiemet visoms įmonėje siūlomoms motyvavimo priemonėms ir premijoms skirsime 3,8 mln. eurų“, – sako S. Savickienė.

Be papildomų naudų, įmonė siūlo ir konkurencingą atlyginimą. Jis, „Rekvizitai.lt“ duomenimis, gegužės mėn. siekė 2037,81 eurus ir buvo didžiausias tarp penkių didžiųjų Lietuvos maisto prekybos tinklų.

„Konkurencingas atlygis už darbą – geriausias būdas ne tik užtikrinti darbuotojų finansinį stabilumą, bet skatinti juos siekti aukštesnių profesinių rezultatų. Todėl nuo šių metų sausio 1-osios nuo 5–15 proc. padidinome darbo užmokestį visiems savo komandos nariams nepriklausomai nuo to, kokias pareigas jie užima – tam biudžete numatyti papildomi 9 mln. eurų“, – pasakoja S. Savickienė.

„Lidl Lietuva“ yra įdiegta pakopinė darbo užmokesčio kėlimo sistema, kuri nustato, kaip parduotuvių ir logistikos sandėlio darbuotojų atlygis augs ateinančius kelerius metus. Be to, įmonėje veikia rekomendacijų programa, kuri numato 200 eurų priedą potencialų darbuotoją rekomendavusiam darbuotojui po bandomojo laikotarpio pabaigos.

Sandra Savickienė. „Lidl Lietuva“ nuotr.

Rūpinasi ne tik darbuotojais, bet ir jų šeimos nariais

Norėdama pasirūpinti savo darbuotojų gerove, prieš kelerius metus „Lidl Lietuva“ pradėjo jiems teikti privatų papildomą sveikatos draudimą. Nuo šių metų sausio 1 d. šis sveikatos draudimo paketas buvo išplėstas, įtraukiant į jį iš dalies kompensuojamas odontologijos ir optikos paslaugas.

„Sveikata reikia rūpintis visus metus, todėl prasidėjus šaltajam sezonui visus norinčius darbuotojus ir jų vaikus iki 14 metų nemokamai skiepijame nuo gripo, dovanojame imunitetą stiprinančius vitaminų rinkinius“, – teigia S. Savickienė.

Siūlo galimybę augti ir pasirūpinti emocine gerove

Skatindamas siekti asmeninio tobulėjimo ir profesinio augimo, prekybos tinklas „Lidl“ darbuotojams siūlo dalyvauti mentorystės programoje bei atsižvelgdamas į jų poreikius nuolatos didina virtualių mokymų spektrą.

Įmonėje taip pat vykdoma ir pernai pristatyta iniciatyva „Gali mumis pasikliauti“, kuria siekiama užtikrinti darbuotojų ir jų šeimos narių emocinę gerovę. Visą parą, septynias dienas per savaitę veikiančiu nemokamu numeriu darbuotojai ir jų šeimos nariai gali anonimiškai gauti profesionalią konsultaciją dėl jiems ramybės neduodančių klausimų, susijusių su asmeniniais finansais, psichologiniais sunkumais ar teisiniais iššūkiais. Šia paslauga gali pasinaudoti ir įmonėje dirbantys ukrainiečiai – paslaugos suteikiamos ir jiems suprantama kalba.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,7 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 64 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvė 25-iuose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje bei Kaišiadoryse.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nesivakcinuosiu.

LIDL - eikit jūs šikt!

Idomu,

kas pasiima tas "naudas",tiek,kad net atlyginimams nebelieka!?

kam jus paraset 4 milijonus

daba seimo nariai miegot negales....vartysis galvodami kaip apmokestint ka politinems partijoms prasivest dole

SUSIJUSIOS NAUJIENOS