„Lidl“ plėtra: Kauno logistikos centro darbuotojų skaičius perkopė 300, visų parduotuvių – 2000 | KaunoDiena.lt

„LIDL“ PLĖTRA: KAUNO LOGISTIKOS CENTRO DARBUOTOJŲ SKAIČIUS PERKOPĖ 300, VISŲ PARDUOTUVIŲ – 2000

  • 3

Jau ketvirtus metus iš eilės vienu geriausių Lietuvos ir Europos darbdavių išrinkta įmonė „Lidl Lietuva“ ir toliau plečiasi. Šiemet atvėrus 4-ių naujų „Lidl“ parduotuvių duris, išaugo tiek parduotuvių, tiek „Lidl“ logistikos centro Kaune komandos.

Prie Kauno įsikūrusiame logistikos centre komandos narių skaičius jau perkopė 300 darbuotojų. Sandėlio logistikos skyriaus darbuotojai yra atsakingi už prekių priėmimą ir surinkimą, tuo tarpu transporto logistikos skyriaus darbuotojai rūpinasi transporto bei antrinių žaliavų klausimais.

„Logistikos centro darbuotojų dėka nenutrūkstamai tiekiame aukščiausios kokybės maisto produktus bei prekes į visas šalies „Lidl“ parduotuves. Todėl atsidėkodami darbuotojams už jų indėlį į sklandžią prekybos tinklo veiklą, logistikos centro darbuotojams, kaip ir visiems kitiems prekybos tinklo komandų nariams, suteikiame įvairias papildomas naudas bei siūlome konkurencingą atlyginimą. Logistikos centro darbuotojams taip pat suteikiama išskirtinė nauda – nemokamas transportas dieninės pamainos metu“, – sakė Sandra Savickienė, „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė.

„Lidl“ parduotuvių darbuotojų skaičius Lietuvoje neseniai taip pat peržengė reikšmingą ribą – 64-iose tinklo parduotuvėse jau dirba daugiau nei 2000 darbuotojų.

„Itin gausi mūsų parduotuvių komanda išsiskiria vienybe ir pasitikėjimu vieni kitais. Prekybos salėje prireikus atlikti tam tikras užduotis, tai padaryti gali bet kuris kolega, nepriklausomai nuo jo užimamų pareigų. Pavyzdžiui, esant dideliam parduotuvės užimtumui, jos vadovas dirba salėje ar kasoje bei kitaip padeda kolegoms. Čia taip pat nėra stereotipų, kad kažkurie darbai yra „vyriški“ ar „moteriški“. „Lidl“ parduotuvių kasose įprasta matyti abiejų lyčių atstovus“, – kalbėjo S. Savickienė.

Sandra Savickienė. „Lidl Lietuva“ nuotr.

„Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė pažymi, kad parduotuvių ir logistikos centro komandų nariams, kaip ir visiems kitiems „Lidl Lietuva“ darbuotojams, yra suteikiama daug papildomų naudų. Tarp jų – papildomi priedai, teoriniai ir praktiniai mokymai, karjeros augimo galimybės, įvairūs renginiai bei šventės, dovanos darbuotojams ir jų vaikams.

„Lidl Lietuva“ itin didelį dėmesį skiria darbuotojų fizinei bei emocinei gerovei. Bandomąjį laikotarpį praėję komandos nariai yra apdraudžiami papildomu privačiu sveikatos draudimu, visi darbuotojai bei jų vaikai iki 14 metų amžiaus rudenį nemokamai gali pasiskiepyti nuo gripo apsaugančiomis vakcinomis, kasmet darbuotojams yra dovanojami ir imunitetą stiprinantys vitaminų rinkiniai. Darbuotojai gali nemokamai apsilankyti ir dešimtyje gydytojo psichoterapeuto ar psichologo-psichoterapeuto psichoterapijos seansų per metus. Taip pat darbuotojams siūloma speciali finansinių, teisinių ir asmeninių konsultacijų programa „Gali mumis pasikliauti“.

Be to, visiems naujiems „Lidl Lietuva“ komandos nariams yra padedama lengviau įsilieti į kolektyvą bei perprasti darbo užduotis, paskiriant naujokams po mokytoją ir bičiulį.

„Lidl Lietuva“ savo darbuotojams taip pat siūlo ir konkurencingą atlyginimą. „Rekvizitai.lt“ duomenimis, vidutinis antrojo 2022 metų ketvirčio užmokesčio vidurkis prieš mokesčius „Lidl Lietuva“ siekė 1877,98 eurus ir buvo beveik 30 proc. didesnis nei antroje vietoje esančio prekybos tinklo atlyginimo vidurkis. Šiuo laikotarpiu „Lidl Lietuva“ išlaikė lyderės pozicijas ir pagal atlyginimų medianą – antroje ir trečioje vietoje esančius prekybos tinklus „Lidl“ lenkė atitinkamai beveik 10 proc. ir 36 proc.

„Siekdami išlaikyti atlyginimų lyderystę mažmeninės prekybos sektoriuje, nuo šių metų sausio 1-osios darbo užmokestį visiems „Lidl Lietuva“ komandos nariams padidinome 5–15 proc. nepriklausomai nuo to, kokias pareigas jie užima. Šiam tikslui įgyvendinti iki 2022 finansinių metų pabaigos skirsime papildomus 9 mln. eurų, dar 4 mln. eurų numatėme skirti darbuotojų papildomų naudų ir premijų krepšelio didinimui“, – sakė S. Savickienė.

Dėl išskirtinių sąlygų ir papildomų naudų darbuotojams, jau ketvirtus metus iš eilės „Lidl Lietuva“ įvertinama prestižiniais „Top Employer 2022 Lietuva“ ir „Top Employer 2022 Europe“ sertifikatais. Šiemet įmonė antrąkart pelnė ir „Metų darbdavio“ titulą, kurį suteikia darbo skelbimų portalas „CVbankas.lt“. Naujausius „Lidl Lietuva“ darbo pasiūlymus galima rasti įmonės karjeros portale http://karjera.lidl.lt.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba beveik 2,9 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 64 prekybos tinklo parduotuvės 25-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje ir Kaišiadoryse.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Aldonai

Ar suzinojot kada Prienuose bus?

Aldona

Kada bus Prienuose ar Birštone?

Joo

Pagrinde apsiperku Lidl parduotuvėje. Užtenka mokėti viršpelnius Lanzbyyrgio vagims.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS