Lietuvos bankas skyrė 40 tūkst. eurų baudą „Orion securities“ | KaunoDiena.lt

LIETUVOS BANKAS SKYRĖ 40 TŪKST. EURŲ BAUDĄ „ORION SECURITIES“

  • 0

Lietuvos banko Finansų rinkos priežiūros tarnyba už Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo pažeidimus finansų maklerio įmonei „Orion securities“ skyrė įspėjimą ir 40 tūkst. eurų piniginę baudą.

Kaip pranešė centrinis bankas, Finansų rinkos priežiūros tarnyba nustatė, kad finansų maklerio įmonėje įdiegtos kliento pažinimo procedūros, susijusios su politiškai pažeidžiamų asmenų (angl. Politically Exposed Person, PEP) nustatymu, turėjo trūkumų. Už šį pažeidimą įmonei skirtas įspėjimas.

Pasak Lietuvos banko, inspektavimo metu taip pat buvo konstatuoti pažeidimai, susiję su tarptautinių finansinių sankcijų stebėsenos reikalavimų vykdymu bei nuolatine kliento dalykinių santykių ir sandorių stebėsena inspektavimo laikotarpiu.

„Įvertinęs pažeidimų pobūdį ir atsižvelgęs į atsakomybę lengvinančias aplinkybes, Lietuvos bankas skyrė bendrovei 40 tūkst. eurų baudą ir įpareigojo iki 2021 metų balandžio 30 dienos pašalinti nustatytus klientų dalykinių santykių ir sandorių stebėsenos pažeidimus“, – teigia Lietuvos bankas.

Nurodoma, kad „Orion securities“  informavo Finansų rinkos priežiūros tarnybą, kad ėmėsi veiksmų šalinti inspektavimo metu nustatytus pažeidimus ir dalį pažeidimų jau pašalino.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS