„Lietuvos geležinkeliai“ išskaidė Šilainių-Kėdainių antrojo kelio statybos konkursą | KaunoDiena.lt

„LIETUVOS GELEŽINKELIAI“ IŠSKAIDĖ ŠILAINIŲ-KĖDAINIŲ ANTROJO KELIO STATYBOS KONKURSĄ

  • 1

Valstybės valdomi "Lietuvos geležinkeliai" po teismo sprendimo išskaidė antrojo kelio ruože Šilainiai-Kėdainiai statybos konkursą ir netrukus skelbs penkis atskirus konkursus.

Bendrovė centriniame viešųjų pirkimų portale cvpp.lt paskelbė 5-ių būsimų konkursų - statybos, techninės priežiūros, riedmenų automatinės kontrolės, eismo valdymo kontrolės sistemų pritaikymo bei Šilainių ir Kėdainių traukinių stočių valdymo sistemų modernizavimo - technines specifikacijas.

Geležinkelių atstovas Vidmantas Gudas BNS sakė konkursų vertės kol kas negalintis atskleisti.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas vasarį nusprendė, kad "Lietuvos geležinkelių" paskelbtas ruožo Šilainiai-Kėdainiai statybos konkursas yra neteisėtas, nes geležinkeliai sujungė du konkursus į vieną ir apribojo įmonių galimybę jame dalyvauti.

Jo rezultatus apskundusi Vokietijos bendrovė "Leonhard Weiss RTE" pareiškė, kad negalėjo tinkamai susisiekti su geležinkelio ruožų signalizacijos ir eismo valdymo sistemų tiekėja - elektroninių inžinerinių sprendimų bendrove "Fima", todėl konkursas buvo neteisėtas. Be to, bendrovė tvirtino, kad konkursas turėjo būti išskaidytas į dvi dalis - kelio įrengimo ir sistemų diegimo.

"Lietuvos geležinkeliai" anksčiau pranešė, kad konkursui pasiūlytos kainos buvo 12 proc. didesnės nei planuota: "Kauno tiltų", "Fimos", Geležinkelio tiesimo centro ir "Mitnijos" konsorciumas pasiūlė 48,36 mln. eurų, o Čekijos "Eurovia" ir "Eurovia Lietuvos" konsorciumas - 41,53 mln. eurų kainą, skelbiama pirkimo ataskaitoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

LOGIKA

Kad bėgiai ir automatika yra skirtingų firmų darbai. Geležinkeliai norėjo patys prikišti savo nagus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS