Iš Lietuvos oro uostų generalinio direktoriaus pareigų traukiasi M. Gelžinis | KaunoDiena.lt

IŠ LIETUVOS ORO UOSTŲ GENERALINIO DIREKTORIAUS PAREIGŲ TRAUKIASI M. GELŽINIS

Ketverius metus Lietuvos oro uostams vadovavęs Marius Gelžinis nuo birželio 23 dienos traukiasi iš generalinio direktoriaus pareigų.

Sprendimą trauktis M. Gelžinis priėmė įvertinęs tai, kad jau sėkmingai įgyvendino visus pagrindinius sau kadencijos pradžioje keltus tikslus, o įmonė kaip tik šiuo metu pereina į naują etapą – nuo liepos mėnesio iš valstybės įmonės tampa akcine bendrove, pranešė bendrovė. 

„Su teisinio įmonės statuso pasikeitimu verčiamas naujas Lietuvos oro uostų puslapis, todėl manau, kad tai yra puiki proga įmonės vairą perduoti kitam“, – pranešime teigė M. Gelžinis, bendrovei vadovavęs nuo 2018 metų kovo.

„Tai visiškai mano paties sprendimas, nes įmonė nuo liepos 1 dienos bus akcinė bendrovė ir šiaip mano kadencija yra iki 2023 metų kovo, lieka keletas mėnesių, manau, yra prasminga, kad įmonė naują puslapį pradėtų su nauju vadovu, todėl ir priėmiau tokį sprendimą, pasiūliau valdybai, pakalbėjau su ministru“, – BNS sakė M. Gelžinis.

Jis teigė dėl savo veiklos nesulaukęs priekaištų nei iš įmonės valdybos, nei iš susisiekimo ministro.

„Rezultatai oro uostų visada buvo puikūs, ir iki kovido, ir dabar esame vieni sparčiausiai atsigaunančių Europoje, taip kad tiesioginių priekaištų neturėjau. Galbūt irgi geras laikas išeiti aukštai pakelta galva, perduoti kitam vadovui stabilią ir tvirtai stovinčią ant kojų, augančią įmonę. Galbūt tapus akcine bendrove kitas žmogus galės įžvelgti dar naujų galimybių, kurių aš galbūt jau nematau“, – teigė M. Gelžinis.

Jis taip pat sakė kol kas neturintis konkrečių ateities planų: „Dabar visas bus fokusas į kokybišką poilsį, savęs ieškojimą, perkrausiu savo sistemą“.

„Mes konstruktyviai darbavomės, daug svarbių dalykų padaryta, ir dabar gerbiame vadovo apsisprendimą pasitraukti“, – BNS sakė bendrovės valdybos pirmininkė Eglė Čiužaitė.

Pasak jos, dabar bus siekiama užtikrinti veiklos tęstinumą pereinamuoju laikotarpiu bei ruošiamasi naujo vadovo atrankos procesui.

Tarptautinę vadovo atranką valdyba skelbs liepos pradžioje, pakeitus bendrovės teisinę formą į akcinę bendrovę.

Pasak E. Čiužaitės, artimiausi įmonės tikslai – naujos strategijos iki 2030 metų pristatymas, siekis sumažinti veiklos poveikį klimato kaitai ir mažiau nei per dešimtmetį tapti neutralia CO2 organizacija, tęsti pradėtus infrastruktūros plėtros darbus, kurių vienas svarbesnių – naujasis Vilniaus oro uosto išvykimo terminalo modulis ir kiti svarbūs strateginiai projektai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pil.

Kodel traukiasi o gal trauke ji iš posto ,atsirado toks, kuri reikia įdarbinti.Oro uostuose buvo viskas tvarkoje, piliečiai neturėjo nusiskundimų ir jų nebuvo, vadinasi dirbo gerai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS