„LTG Infra“ savo elektros skirstymo tinklus parduoda ESO | KaunoDiena.lt

„LTG INFRA“ SAVO ELEKTROS SKIRSTYMO TINKLUS PARDUODA ESO

  • 1

„Lietuvos geležinkelių“ grupės viešosios geležinkelių infrastruktūros valdytoja „LTG Infra“ savo elektros skirstymo tinklus parduos kitos valstybės valdomos grupės „Ignitis grupės“ įmonei „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO). Tam trečiadienį pritarė Vyriausybė.

Planuojama, kad pirkimo-pardavimo sutartys tarp „LTG Infra“ ir ESO bus pasirašytos kovą, pranešė LTG.

„Tai ilgai lauktas žingsnis, kadangi mums (...) nebuvo racionalu valdyti ir prižiūrėti su mūsų veikla nesusijusį energetikos objektą, priskiriamą prie bendro naudojimo elektros tinklų. Be to, šis sprendimas teigiamai paveiks ir beveik 3 tūkst. klientų, kurie galės laisvai pasirinkti geriausią kainą siūlantį nepriklausomą energijos tiekėją“, – pranešime sakė „LTG Infra“ vadovas Vytis Žalimas.

„LTG Infra“ perduos dalį elektros tinklo, kuriuo tiekiama energija ne tik jos infrastruktūrai, bet ir kitiems vartotojams – gyventojams bei verslui.

ESO duomenimis, artimiausiu metu sutartys bus pasirašytos su maždaug 2,5 tūkst. privačių ir 500 verslo klientų.

ESO paslaugų tarnybos vadovė Agnė Domarkienė sako, kad šie klientai galės naudotis išmaniąja apskaita, tapti gaminančiais vartotojais ir pasistatyti saulės elektrines arba įsigyti nutolusį saulės parką.

Po sandorio „LTG Infra“ ir toliau valdys ir prižiūrės kontaktinį elektros tinklą, kuris tiekia elektrą elektrinių traukinių eismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

už 1eu?

????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS