„Maxima“ ir „Mantinga“ įtariamos neteisėtai derinusios kainas | KaunoDiena.lt

„MAXIMA“ IR „MANTINGA“ ĮTARIAMOS NETEISĖTAI DERINUSIOS KAINAS

  • 1

Didžiausią Baltijos šalių mažmeninį prekybos tinklą valdanti "Maxima LT" neteisėtai derino maisto produktų kainas su šaldytos tešlos produktų gamintoja "Mantinga", nustatė Konkurencijos taryba. Galimą bendrovių "Prisma LT", "Palink", "Norfos mažmema" ir "Rimi Lietuva" dalyvavimo susitarimuose tyrėjai neįrodė.

Tyrimą dėl maisto produktų gamybos ir prekybos įmonių susitarimų baigusi taryba nustatė, kad įtariamas "Maxima LT" ir "Mantingos" susitarimas truko 10 metų.

"Maxima LT" teisininkas Arkadijus Freidenzonas BNS informavo, kad ketvirtadienį bendrovė gavo tarybos išvadas, tačiau išsamiau komentuoti galės, tik susipažinusi su tyrimo išvadomis.

"Šiuo metu mums svarbu susipažinti su tyrimo išvadomis ir jas išanalizuoti", - BNS teigė teisininkas.

Su "Mantingos" vadovais BNS kol kas nepavyko susisiekti.

Tyrimo metu tarybos ekspertai taip pat nagrinėjo ir kitų maisto gamybos įmonių veiklą.

"Konkurencijos tarybos tyrėjai surinko duomenis, kad bendrovės "Maxima LT" ir"Mantinga" buvo suinteresuotos kitų mažmeninės prekybos tinklų prisijungimu prie susitarimo, tačiau surinktų įrodymų nepakako nustatyti bendrovių "Prisma LT", "Palink", "Norfos mažmema" ir "Rimi Lietuva" dalyvavimą draudžiamuose susitarimuose", - rašoma tarybos pranešime spaudai.

Todėl tarybos ekspertai pasiūlė nutraukti tyrimą dėl "Prisma LT", "Palink", "Norfos mažmenos" ir "Rimi Lietuvos".

Konkurencijos taryba tyrimą savo iniciatyva pradėjo 2010 metų rugsėjį, įtarusi, kad rinkoje veikiančios bendrovės galėjo tarpusavyje derinti maisto gaminių kainas.

Tyrimo išvados buvo išsiųstos "Maxima LT" bei "Mantingai", kurios galės susipažinti su tyrimo medžiaga ir pateikti savo paaiškinimus.

Konkurencijos įstatymas už draudžiamus susitarimus įmonėms numato baudą iki 10 proc. bendrųjų metinių pajamų.


„Maxima LT“ komentaras

"Esame gavę Konkurencijos tarybos tyrimo išvadas dėl galimo Konkurencijos įstatymo reikalavimų pažeidimo. Šias išvadas analizuosime ir vertinsime. Gerbiame ir vertiname Konkurencijos tarybos atliekamą darbą ir tikime, jog Konkurencijos taryba, priimdama galutinį sprendimą, objektyviai ir profesionaliai įvertins visas su tyrimu susijusias aplinkybes.

Kaip visada pabrėžia ir pati Konkurencijos taryba, tyrimo išvados atspindi tik preliminarų tyrimą atlikusių pareigūnų vertinimą, tačiau nereiškia galutinės šios institucijos nuomonės. Tyrimo išvadose nėra konstatuojamas įstatymo pažeidimas. Įstatymo pažeidimas konstatuojamas atskiru Konkurencijos tarybos nutarimu. Toks nutarimas šiuo metu dar nėra priimtas.

Neabejotinai esame susirūpinę dėl Konkurencijos tarybos atlikto tyrimo. Viso tyrimo metu visapusiškai bendradarbiavome su pareigūnais, pateikėme visą jų prašytą informaciją bei paaiškinimus. Bendrovė visuomet dėjo ir deda pastangas, kad būtų laikomasi Lietuvos Respublikos įstatymų reikalavimų."

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

silumininynkas

na ir kas kad ytare --- Israsys kazkiek Lt baudike del akiu , nes kaip reikiant daugiau " atseit neymanoma " , tipo tokie ystatymai valstybeje , kuri EU uzpakalyje , oi , beveik paskutineje vietoje :-)))))))))))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS