„Maximos“ prekybos tinklo Latvijoje vadovas neketina atsistatydinti | KaunoDiena.lt

„MAXIMOS“ PREKYBOS TINKLO LATVIJOJE VADOVAS NEKETINA ATSISTATYDINTI

  • 0

Lietuvos kapitalo mažmeninės prekybos bendrovės „Maxima“, kurios vieno prekybos centro griūtis Rygoje pareikalavo 54 žmonių gyvybių, valdybos narys Gintaras Jasinskas teigia neketinantis atsistatydinti iš savo posto.

Šios bendrovės ketvirtadienį Latvijos sostinėje surengtą spaudos konferencijoje, atsakydamas į žurnalistų klausimą, ar neketina atsistatydinti, G.Jasinskas, kuris yra „Maximos“ prekybos tinklo Latvijoje vadovas, atsakė: „Kodėl? Atsistatydina tie, kurie jaučiasi kalti. Aš galiu žiūrėti žmonėms į akis.“

Jis pridūrė esantis įsitikinęs, kad bendrovės darbuotojai nelaimės metu padarė viską, ką galėjo. G.Jasinskas pabrėžė, kad „Maxima“ administracija teikia pagalbą nukentėjusiems dėl tos tragedijos.

Pasak jo, prekybos tinklas jaučia moralinę atsakomybę dėl savo darbuotojų ir pirkėjų, kurie žuvo įgriuvus stogui prekybos centre, esančiame Rygos vakariniame Zuolitūdės rajone.
Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis trečiadienį pranešė, kad priima politinę atsakomybę už daugiausiai aukų po šalies nepriklausomybės atkūrimo pareikalavusią tragediją ir atsistatydina.

„Atsižvelgiant į Zuolitūdės tragediją ir visas su ja susijusias aplinkybes, būtina vyriausybė, kurią palaikytų parlamento dauguma ir kuri galėtų išspręsti šalyje susiklosčiusią situaciją, ir aš skelbiu apie savo atsistatydinimą iš premjero posto, prisiimdamas politinę atsakomybę už šią tragediją“, - pareiškė premjeras.

Rygos vakariniame rajone esančio prekybos centro "Maxima" stogas įgriuvo lapkričio 21 dienos vakarą. Per tragišką incidentą žuvo iš viso 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, o dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS