Ministerija neigia S. Skvernelio teiginius apie paramą „Agrokoncerno“ įmonei | KaunoDiena.lt

MINISTERIJA NEIGIA S. SKVERNELIO TEIGINIUS APIE PARAMĄ „AGROKONCERNO“ ĮMONEI

  • 3

Energetikos ministerija neigia Seimo nario, buvusio valstiečių premjero Sauliaus Skvernelio teiginius dėl Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ įmonei „Agrokoncerno biometanas“ skirtos 2,368 mln. eurų paramos.

Ministerija tikina, jog visa ES parama skirstoma tik vertinant, ar paraiškos atitinka reikalavimus, o jas vertino Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA), rašoma penktadienį išplatintame pranešime.

Pasak jo, kvietimas teikti paraiškas paskelbtas pernai liepos pabaigoje, tam buvo numatyta 22,2 mln. eurų, gautos aštuonios paraiškos, iš kurių dvi neatitiko reikalavimų, viena buvo atsiimta. Likusiems penkiems teigiamai įvertintiems projektams ministras Dainius Kreivys praėjusį trečiadienį skyrė 14,35 mln. eurų europinį finansavimą. 

Konservatorių deleguotam D. Kreiviui skyrus paramą „Agrokoncerno biometanui“, buvęs valstiečių premjeras Saulius Skvernelis pareiškė, kad tai ne pirmas kartas, kai R. Karbauskis vertybes iškeičia į pinigus, penktadienį rašo portalas „Lrytas“.

Jis tvirtino, kad R. Karbauskio veiksmai jam sukėlė įtarimų, kai šis piestu stojo prieš neeilinę Seimo sesiją, kur bandyta aiškintis galimo ikiteisminio tyrimo informacijos nutekėjimo eksparlamentarui Kristijonui Bartoševičiui aplinkybes.

R. Karbauskis atmeta S. Skvernelio priekaištus kaip nepagrįstus. Jis tikina, kad paramos biometano dujas gaminsiančiai jo įmonei istorija tęsiasi jau daugiau kaip metus ir su neeiline Seimo sesija niekaip nesusijusi. Anot „valstiečių“ lyderio, pernai įmonės paraiška dėl paramos buvo atmesta.

Valstiečių lyderis kartojo, kad dabartinė valdžia esą padarytų viską, kad tik atmestų „Agrokoncerno“ prašymą, bet tai praktiškai neįmanoma, nes procesą kontroliuoja ne Lietuva, bet Europos Sąjunga.

BNS ketvirtadienį pranešė, kad 14,35 mln. eurų parama paskirstyta penkiems biometano dujų gamybos projektams: įmonei „Engerta“ skirta 2,475 mln. eurų, Šakių rajono Lukšių žemės ūkio bendrovei – 3,518 mln. eurų, Panevėžio rajono žemės ūkio bendrovei „Ekoternum“ – beveik 2 mln. eurų, Širvintų rajono įmonei „Citronė“ – 3,992 mln. eurų, Kauno rajono Babtų įmonei „Agrokoncerno biometanas“ – 2,368 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

?

O kaip skverneliniai konservatoriams " ranką pabučiavo " " vardan dotacijos " ? Apkarūnavo jų senolį ? :) Kartu su libersocdemais .

Karbauskis ir vėl teisus ...

Ministerija tikina, jog visa ES parama skirstoma tik vertinant, ar paraiškos atitinka reikalavimus, o jas vertino CENTRINĖ projektų valdymo agentūra (CPVA), rašoma penktadienį išplatintame pranešime.____Valstiečių lyderis kartojo, kad dabartinė valdžia esą padarytų viską, kad tik atmestų „Agrokoncerno“ prašymą, bet tai praktiškai neįmanoma, nes procesą kontroliuoja NE Lietuva, BET Europos Sąjunga.

Niu ką skverneliniai ?

Apsivožėt ? Ir ką toooookio reikšmingo nuveikėte toje neelinėje sesijoje , kurioje dalyvavo LVŽS ir balsavo UŽ komisiją ? NIEKO ko nebūtų galima buvę padaryti ir po rinkimų kovo 5 .Opozicijai balsų neužteko kas yra logiška , todėl reikėjo gauti nors kelis balsus ( padorių seimo žmonių) iš valdančiųjų . O dabar skverneliniai ir socialdemokratai bei kiti rėkę už neelinę , mano galva , konservatorius tik pridengė ( komisijos nėra , kas nutekino info nežinoma ) . Vienintelis Karbauskis siūlė realius veiksmus , jei nori rezultato , o ne prieš rinkiminio šou . Skverneliniais ir socdemais aš nepasitikiu, jie dažnai balsuodavo naudingai konservatoriams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS