Mobilieji operatoriai baiminasi nesąžiningos konkurencijos | KaunoDiena.lt

MOBILIEJI OPERATORIAI BAIMINASI NESĄŽININGOS KONKURENCIJOS

  • 0

Neseniai savo ambicijas mobiliojo ryšio rinkoje pripažinęs Lietuvos radijo ir televizijos centras nusprendė parduoti strateginėje Vilniaus vietoje stovinčią buvusią radijo siuntimo stotį, informuoja portalas delfi.lt.

Iš valstybės išsinuomotas sklypas, kuriame ji stovi, labai patrauklus nekilnojamojo turto vystytojams, todėl vertas tikrai nemažai. Sklypo pardavimą organizuoja nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė "Newsec", kurios vadovas Lietuvoje Giedrius Ragaišis patvirtino, kad kad šiuo turtu yra domimasi:"Interesantų yra ne vienas. Dabar turime kelis galiojančius pasiūlymus, siekiame rasti tą vienintelį, kuris pasiūlys ekonomiškai naudingiausias sąlygas šiam sandoriui."

Lietuvos informacinių ir ryšių technologijų asociacijos "Infobalt" administracijos vadovas Paulius Vertelka portalui sakė, kad sklypo pardavimas yra dar vienas ženklas, kad rinkoje gali atsirasti nesąžininga konkurencija. "Sklypo pardavimas dar kartą patvirtina ir duoda pretekstą nerimui, kad valstybei priklausanti įmonė, kuri taip pat yra prižiūrima politiką formuojančios ir įgyvendinančios institucijos (Susisiekimo ministerija - past.), disponuoja jai skirtu valstybės turtu, kurį panaudos potencialiai žengdama į konkurencingą mobiliųjų operatorių rinką", - sakė jis.

P.Vertelka taip pat pastebėjo, jog galbūt įstatymiškai su Lietuvos radijo ir televizijos centro veiksmai viskas gerai, tačiau reiktų kelti politinius klausimus: ar priimtina, kai Lietuvos radijo ir televizijos centras planuoja žengti į naują rinką, o prieš tai išsiparduoda turtą: "Galima daryti prielaidas, kad pardavus turtą, kapitalas gali būti nukreiptas pozicijų sustiprinimui konkuruojant nesąžiningu būdu. Beje, verslo konsultacijų įmonėje "Civitta" neseniai pristatė telekomunikacijų rinkos tyrimą ir ten ekonominio pagrįstumo tokiam "Telecentro" žingsniui lyg ir nėra".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS