Nesuvokiamas žiaurumas: specialistams iš po žemių teko vaduoti gyvus užkastus šuniukus | KaunoDiena.lt

NESUVOKIAMAS ŽIAURUMAS: SPECIALISTAMS IŠ PO ŽEMIŲ TEKO VADUOTI GYVUS UŽKASTUS ŠUNIUKUS

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai kartu su savanoriais savaitgalį nuo žūties gelbėjo gyvus užkastus šuniukus.

Sekmadienį, apie 18 val., VMVT Šiaulių departamento specialistė socialiniame tinkle „Facebook“ pastebėjo įrašą apie vos prieš kelias valandas atvestus šuniukus, kuriuos Šiaulių rajone, Ginkūnuose, gyvenantis pilietis užkasė gyvus. Tą pačią informaciją netrukus patvirtino ir iš VšĮ „Šiaulių letenėlė“ savanorės sulauktas skambutis.

Iš žemės sklindantį šuniukų cypimą ir kalytės, bandančios išgelbėti savo jauniklius, kiauksėjimą išgirdo kaimynai, kurie ir pranešė apie gresiančią nelaimę.

Sunku suvokti, kaip kažkam nesudrebėjo ranka laidoti gyvus vos gimusius šuniukus.

„Šuniukų gelbėjimo operacija buvo suorganizuota greitai ir sklandžiai, už tai norime padėkoti savanoriams bei gyvūnų augintinių kančioms neabejingiems gyventojams, vietos savivaldybės atstovams. Stengėmės reaguoti ir veikti kuo operatyviau, kad visi šuniukai būtų išgelbėti, penkis pavyko išvaduoti iš po žemių, bet vienam, deja, jau buvo per vėlu padėti – jis nugaišo. Sunku suvokti, kaip kažkam nesudrebėjo ranka laidoti gyvus vos gimusius šuniukus. Tokių veiksmų ėmėsi asmuo buvo neblaivus, jis mums prisipažino užkasęs šuniukus, tačiau apmaudžiausia, kad tame nematė nieko blogo“, – atvejį komentavo iš žemės šuniukus iškėlusi VMVT Šiaulių departamento patarėja Daiva Kazlauskienė.

D. Kazlauskienės žodžiais, veterinarijos inspektoriams apžiūrėjus patalpą, kurioje buvo laikoma kalytė su šuneliais, rasti tušti dubenėliai, jiems nebuvo padėta nei pašaro, nei vandens atsigerti.

Kalytė su išgelbėtais šuniukais jau saugūs, jie šiuo metu perduoti laikiniems globėjams, kuriuos operatyviai surasti padėjo VšĮ „Šiaulių letenėlė“ savanoriai. Žiauriai su savo augintiniais pasielgusiam piliečiui, kaip teigiama VMVT pranešime, pradėta nusižengimų teisena, visa surinkta medžiaga bus perduota policijos pareigūnams dėl baudžiamosios atsakomybės taikymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

ar sunku atiduoti juos globai pilna yra ima sunis kates,kas per zmones baisus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS