„Novaturas“ baigia atsiskaityti su keliautojais už neįvykusias keliones | KaunoDiena.lt

„NOVATURAS“ BAIGIA ATSISKAITYTI SU KELIAUTOJAIS UŽ NEĮVYKUSIAS KELIONES

  • 1

Kelionių organizatorius „Novaturas“ pranešė baigiąs atsiskaitymo procesą su keliautojais už keliones, neįvykusias dėl pandemijos. Trijose Baltijos šalyse grąžinta per 9,3 mln. eurų.

Kaip per „Nasdaq“ Vilnaus biržą pranešė „Novaturas“, kovo pirmosiomis dienomis grąžinami pinigai pasieks paskutinius keliautojus.

„Pinigai keliautojams grąžinami laikantis laukiančiųjų eiliškumo pagal anksčiausiai atšauktas keliones“, – teigia bendrovė.

Pasak jos, paspartinti pinigų už neįvykusias keliones grąžinimą „Novaturui“ leido sausio mėnesio  susitarimas su Ekonomikos ir inovacijų ministerija bei „Invega“ dėl papildomos lengvatinės 1 mln. 18 tūkst. eurų paskolos atsiskaitymams už neįvykusias keliones. Iš viso Lietuvos keliautojams grąžinta 4 mln. eurų – 98 proc. visų už neįvykusias keliones sumokėtų pinigų.

„Pirmuosius grąžinimus pradėjome dar praėjusių metų liepos mėnesį. Tenka pripažinti, kad grąžinimų procesas nevyko taip sklandžiai kaip tikėjomės, tačiau džiaugiamės radę kompromisus su skatinimo priemones mums suteikusiomis institucijomis ir galėdami atsiskaityti su keliautojais“, – sako „Novaturo“ grupės vadovė Audronė Keinytė.

Jos teigimu, kol kas dėl pinigų grąžinimo prašymuose ar rezervacijų formose pateiktų netikslių duomenų, pinigai dar nėra grąžinti už 160 rezervacijų.

Tuo metu Latvijoje ir Estijoje, pasak „Novaturo“, atsiskaitymai baigti, sumos atitinkamai siekia 1,4 mln. ir 3,9 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

NN

Nieko jie negrąžina, melagiai visiški. Net kalbėt nenori kai pasakai kad pinigus nori atgaut.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS