„Oro navigacijai“ vadovaus S. Batavičius | KaunoDiena.lt

„ORO NAVIGACIJAI“ VADOVAUS S. BATAVIČIUS

Skrydžių valdymo paslaugas Lietuvos oro erdvėje teikianti valstybės įmonė „Oro navigacija“ turi naują vadovą. Laimėjęs Susisiekimo ministerijos organizuotą atranką, generaliniu direktoriumi susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio paskirtas ilgametę vadovavimo patirtį aviacijos sektoriuje turintis Saulius Batavičius.

Naujo „Oro navigacijos“ vadovo buvo ieškoma, kai sausio mėnesį iš pareigų buvo atšauktas tuometinis bendrovės vadovas. Tąkart buvo paskelbtas konkursas generalinio direktoriaus pareigoms eiti. Atrankoje dalyvavo 16 kandidatų.

Pirmadienį susisiekimo ministras priėmė naująjį „Oro navigacijos“ vadovą.

„Džiaugiuosi, kad prie „Oro navigacijos“ vairo stos ilgametę vadovavimo patirtį aviacijos srityje turintis profesionalas. Linkiu naujam vadovui sklandžiai įsilieti į įmonės veiklą, užtikrinti veiklos tęstinumą ir kartu sėkmingai įveikti iššūkius bei išnaudoti naujas galimybes teikiant oro navigacijos paslaugas, taip pat stiprinti įmonės komandą ir kolektyvo įsitraukimą“, – sako susisiekimo ministras M. Skuodis.

Naujasis įmonės generalinis direktorius S. Batavičius šešerius metus vadovavo antžeminės orlaivių priežiūros ir keleivių aptarnavimo įmonei „Litcargus“, prieš tai septynerius metus – orlaivių antžeminės priežiūros bendrovei „Baltic Ground Services“ Nuo 2020 m. birželio iki šiol jis ėjo bendrovės „Power Laboratory“, teikiančios verslo vystymo ir strateginio marketingo paslaugas, direktoriaus pareigas.

„Sieksiu užtikrinti, kad įmonė pateisintų steigėjo lūkesčius, o savo darbe vadovausiuosi geriausia korporatyvinio valdymo praktika. Sieksiu sutelkti komandą ir didinti darbuotojų įsitraukimą įgyvendinant užsibrėžtus tikslus, kurie apima paslaugų saugos ir kokybės gerinimą, aplinkos tausojimo politikos įgyvendinimą, inovacijų skatinimą. Kartu su komanda ir kitomis aviacijos sektoriaus įmonėmis dirbsime, kad Lietuvos aviacija ateityje būtų dar konkurencingesnė regione ir Europoje“, – teigia naujasis įmonės generalinis direktorius.

S. Batavičius darbą įmonėje pradės rugpjūčio 2 d.

„Oro navigacija“ yra vienintelė įmonė šalyje, kuriai suteikta teisė teikti oro eismo, ryšių, navigacijos ir stebėjimo bei oro navigacijos informacijos paslaugas Lietuvos oro erdve skrendantiems orlaiviams. Įmonėje dirba beveik 300 darbuotojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS