Penki patarimai, kad nauja darbo knyga padėtų veikti efektyviai | KaunoDiena.lt

PENKI PATARIMAI, KAD NAUJA DARBO KNYGA PADĖTŲ VEIKTI EFEKTYVIAI

  • 4

Nuolat pildoma darbo knyga padeda geriau planuoti veiklą ir sutaupyti daug laiko, o smagi citata ar praktiškas patarimas kalendoriaus lape praskaidrina nuotaiką ar net pasufleruoja atsakymą į kylančius klausimus. Tad kalendorių ir darbo knygų paklausa išlieka stabili net išmaniųjų telefonų laikais.

Kiekvieną dieną – po naudingą patarimą

Pernai kalendorių ir darbo knygų pardavimai lietuviškame prekybos tinkle buvo beveik 10 procentų didesni lyginant su 2018 metų rezultatais.

„Populiariausi yra kalendoriai, kurie pirkėjams suteikia aiškios vertės – daug naudingų patarimų, pavyzdžiui, praėjusiais metais klientai įsigijo beveik 41 tūkstantį egzempliorių sodininko–daržininko kalendorių, skirtų 2020-iesiems, ir dar virš 40 tūkstančių sveikatos kalendorių“, – pastebi „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Pats paklausiausias prekybos tinkle buvo tradicinis kalendorius 2020 metams – temų įvairove išsiskiriančio leidinio pardavimai pernai viršijo 42,5 tūkstančio.

Patinka gražios nuotraukos

Iš viso pernai prekybos tinklas savo klientams siūlė per 360 skirtingų kalendorių – nuo mažų, telpančių į kišenę kalendoriukų iki darbo knygų ir didelių, ant sienos kabinamų kalendorių su įspūdingomis nuotraukomis.

„Spalvingas kalendorius papuošia sieną ir dovanoja gerų emocijų. Būtent todėl pirkėjų dėmesio sulaukia sieniniai kalendoriai su nuotraukomis, kuriuose – šuniukai, kačiukai, gamtos spalvos, automobiliai, išskirtiniai Lietuvos vaizdai. Dalis žmonių kalendorių perka kaip dovaną“, – teigia V. Drulienė ir priduria, kad ne mažiau populiarūs yra magnetiniai kalendoriai, kurie patogiai prilimpa prie šaldytuvo ar ant kito metalinio paviršiaus.

Iš viso įvairių kalendorių ir darbo knygų prekybos tinklas pernai pardavė per 330 tūkstančių vienetų.

Atkreipdama dėmesį į darbo knygas V. Drulienė sako, kad klientai dažniausiai renkasi klasikinio dizaino knygas – nekintančias, standartinės struktūros, todėl užvertus 2019 metų knygą paprasta pereiti prie 2020 metų puslapių – planuoti naujus darbus ir atostogas.

Darbo knygą pildyti sklandžiai ir efektyviai padės penki patarimai:

Naudokite kasdien. Darbo knygos pildymas turėtų tapti kasdieniu įpročiu. Kasdien skirkite 5-10 minučių knygos pildymui ir tai padės jums sutaupyti ne vieną valandą per savaitę – iš anksto žinodami, ką turite nuveikti, būsite geriau organizuoti, lengviau pasiruošite ir nesiblaškysite.

Tiksliai apibrėžkite užduotis. Planuodami dieną konkrečiai aprašykite žingsnius, kuriuos turite atlikti. Juk mažais žingsneliais pasiekiamos net aukščiausios viršūnės. Be to, žingsnių aprašymas padeda lengviau suvokti, kiek laiko prireiks kiekvienos užduoties įgyvendinimui.

Rinkitės patogų formatą. Darbo knyga gali būti kaip telefonas – visada su jumis ir nuolat naudojama. Tad geriausia turėti tokią, kuri lengvai telpa į rankinę ar kuprinę. Taip pat svarbu išsirinkti darbo knygą, kurios išvaizda ir spalva jums patinka labiausiai – toks pasirinkimas padeda lengviau prisiminti, kad puslapiai laukia jūsų prisilietimo – knyga turi būti nuolat vartoma ir pildoma.

Suasmeninkite savo darbo knygą. Jūs esate knygos savininkas ir kūrėjas, tad drąsiai išreikškite save – keiskite darbo knygą pagal savo poreikius ir įpročius. Susikurkite savo knygos pildymo ir peržiūros sistemą, kuri jums yra patogiausia, greita ir efektyvi. Naudokite skirtingas spalvas, sutartinius ženklus, piešinėlius. Atraskite savo stilių – lengviau planuosite, pildysite ir prisiminsite svarbią informaciją.

Būkite lankstūs. Jeigu darbo knygą rengiatės pildyti pirmą kartą, tai gali būti nemenkas iššūkis – tarsi Naujųjų metų pažadas sau. Tušti puslapiai gali sukelti šiek tiek nerimo, tačiau užpildyti kiekvieną puslapį nuo viršaus iki apačios – nebūtina. Atkreipkite dėmesį į svarbiausius savo tikslus ir projektus, išryškinkite prioritetus – planuokite ne tik darbą, bet ir laisvalaikį, atostogas. Tegul darbo knyga atspindi natūralų jūsų gyvenimą tam tikru laikotarpiu – kai kurios savaitės bus intensyvios ir kupinos veiklos, o kitos – mažiau apkrautos, leidžiančios judėti lėčiau – skirti daugiau laiko sau.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...,atsiprasau...,skaityti atlikau...,

TASKAS

...,visa TAI SEKMINGAI atikau...,

dabar geriu ARBATA su ZENSENIU ir VALGAU labai SKANIUS PYRAGELIUS MALUNO SAUSAINIAI su riesutais ir seklomis...,paSKAITYSIU dar truputi SPAUDA ir eisiu MIEGOTI...,tinkamai ISMIEGOJES TINKAMAI i PASITINKI NAUJA DIENA...,IKI! MALONIU KONTAKTU RYTOJAUS DIENA... TASKAS

...,siandien paSAKIAU VISKA KA NOREJAU...,

aciu,kad leidote APSIREIKSTI...,dabar eisiu PIETMIEGIO...,po TO MEDITUOSIU SAMONINGAI KVEPUODAMAS ir viska paPILDYDAMAS JOGOS PRATIMAIS... TASKAS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS