Pirmojoje byloje dėl karantino teisėtumo – verslininkų apeliacinis skundas | KaunoDiena.lt

PIRMOJOJE BYLOJE DĖL KARANTINO TEISĖTUMO – VERSLININKŲ APELIACINIS SKUNDAS

Verslo atstovai antradienį apskundė teismo sprendimą pirmojoje byloje dėl karantino metu įvestų apribojimų.

„Aukštaitijos implantologijos klinika“ nesutinka su Vilniaus apygardos administracinio teismo išvada, kad Sauliaus Skvernelio Vyriausybė pavasarį taikė teisėtas ir proporcingas priemones pandemijai pažaboti.

„Apeliacinis skundas pateiktas šiandien ryte“, – BNS antradienį sakė „Aukštaitijos implantologijos klinikos“ advokatas Nerijus Zaleckas.

Skunde Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui advokatas teigia, kad Vyriausybė kovo mėnesį neturėjo teisinio pagrindo uždrausti veiklą, be to, taikyti draudimai buvo neproporcingi.

Advokatas taip pat paprašė administracinio teismo kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad jis įvertintų Vyriausybės nutarimo konstitucingumą.

Siekdama sulėtinti koronaviruso plitimą, Vyriausybė nuo kovo 16 dienos Lietuvoje įvedė karantiną, uždarė valstybės sienas, apribojo prekybos ir paslaugų teikimą. Apribojimai pamažu pradėti švelninti balandžio antroje pusėje, o karantinas visiškai atšauktas birželį.

Antrasis karantinas buvo įvestas lapkričio pradžioje, o gruodžio viduryje Ingridos Šimonytės Vyriausybė jį dar sugriežtino. Kai kurie verslo atstovai antrojo karantino metu įvestus veiklos apribojimus taip pat svarsto skųsti teisme.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Mari

Naglumui nėra rybų,kad ne gavot 70tūkst.per pandemija,didžiulis nuostolis.Tai kiek jūs per metus uždirbta,milijoną?Mokeščių sumokat tik centus,slėbdami mokeščius nuo valstybės.Verket,kad nieko neuždirbat,minimumus gaunat.Po Maldyvus,tenerifeir kitus kurortus atostogaujat.Dantis susitvarkyt,ne visi tai gali,begalo tai brangų,kosminės kainos.Bukit malonus susitaikykiit,nes ir kiti irgi nukentėjo,ne ką mażiau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS