Prie „Maisto banko“ akcijos jungiasi „Iki“ darbuotojai | KaunoDiena.lt

PRIE „MAISTO BANKO“ AKCIJOS JUNGIASI „IKI“ DARBUOTOJAI

  • 6

Šį penktadienį ir šeštadienį, spalio 23–24 d., vyks tradicija tapusi „Maisto banko“ akcija. 50 miestų gyventojai „Iki“ parduotuvėse bus kviečiami padėti nepritekliuje gyvenantiems žmonėms jiems skiriant paramą maisto produktais. Prie iniciatyvos jungiasi ir prekybos tinklo darbuotojai – kartu su savanoriais jie ragins žmones nelikti abejingais.

Prekybos tinklas „Iki“ – pirmasis ir didžiausias „Maisto banko“ rėmėjas – šiais metais pirkėjus kviečia aukoti 117 tinklo parduotuvių visoje šalyje. Siekiant pritraukti kiek įmanoma daugiau aukų, šiemet „Maisto banko“ savanoriams padės ir „Iki“ darbuotojai. Jie, anot Nijolės Kvietkauskaitės, „Iki“ valdančios bendrovės „Palink“ generalinės direktorės, kartu dalins lankstinukus, ragins pirkėjus dalyvauti akcijoje ir aukoti būtinuosius maisto produktus.

„Gausesnis aukoti agituojančių žmonių ratas sudarys galimybes pakalbinti daugiau pirkėjų, pasidalinti aktualia informacija, kodėl verta aukoti, bei užtikrins sklandžią akcijos eigą“, – sako „Palink“ generalinė direktorė.

Pasak jos, jau 11 metų trunkantis nevyriausybinės organizacijos „Maisto bankas“ ir „Iki“ bendradarbiavimas siejasi su įmonei svarbiomis vertybėmis, be to, teikia abipusę naudą.

Mūsų vienos didžiausių vertybių yra būti socialiai atsakingiems ir etiškiems.

„Mūsų vienos didžiausių vertybių yra būti socialiai atsakingiems ir etiškiems. Prisidėdami prie tokių akcijų kaip ši jaučiame šias vertybes realiai praktikuojantys, kartu taip prisidedame prie pridėtinės vertės kūrimo platesnei visuomenei. Tikimės, kad šiais metais įsitraukiantys darbuotojai bus tik dar vienas žingsnis, stiprinantis glaudų bendradarbiavimą su socialiai orientuotomis organizacijomis“, – sako ji.

Pasak N. Kvietkauskaitės, per praeitus metus „Iki“ tinkle buvo paaukota 3540 tonų maisto, jo vertė – 7 mln. eurų. Iš viso tinkle surenkama maždaug 45 proc. maisto, kuris per „Maisto banką“ pasiekia skurdžiausiai gyvenančius Lietuvos žmones.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pilietis

Kada baigs tą ubagavimą, pagaliau po karo praejo 75 m., o renka maistą, nonsensas.....kieno leidimu yra daromi tie šou? Laikas imtis priemonių visokiems būureliams, kuopelems ir ju išsidirbinejimams, žeminant valstybę.

yja

lai dirbt eina neubagavę. Kiek ten laisvų darbo vietų turim? Ūkininkai net ukrainiečius ir baltarusius kviečiasi, nes mūsų dykaduoniai tingi dirbt. O ir kam? Pašalpas geras gauna, dar kruopų pardavimui duoda - gyvenk ir žvenk. Beje kodėl turiu kažkam kažką duot? Kas man davė kai viena (vyras miręs) auginau vaikus, o čia sėdi du kelmai - vaikus peri ir tik reikalaut moka. Prezervatyvų jiems reik duot, o ne duonos. Vaikus daryt įgūdžių užtenka, o dirbt ir juos išmaitint jau ne. Nejuokinkit.... nors iš tiesų verkt norisi nuo tokių meškos paslaugų. Beje ar ne laikas įgyvendint priverstinį įdarbinimą? Kad ir pas tuos pačius ūkininkus. Jei kam nepatiko tai čia mano asmeninė nuomonė, kurios niekam neperšu.

Antanas

I gatvės tegu eina, išmokite reikalauti gerovės valstybės visiems, o ne tik išrinktiesiems. Atėjo laikas reikalauti teisybės, o ne išmdų prašyti., oligarchai į šiukšlyną, bankininkai į šiukšlyną ir tokią valdžia į šiukšlyną.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS