„Puntuko“ bankroto byloje dar nepadėtas taškas | KaunoDiena.lt

"PUNTUKO" BANKROTO BYLOJE DAR NEPADĖTAS TAŠKAS

  • 0

Aukštesnės instancijos teismas panaikino teismo nutartis dėl kompensacinės technikos žmonėms su negalia gamintojo "Puntukas" bankroto.

Pirmos instancijos teismas iš naujo nagrinės, ar leisti įmonei restruktūrizuotis, rašo portalas vz.lt. Šių metų sausį Vilniaus apygardos teisme buvo atsisakyta "Puntukui" kelti restruktūrizavimo bylą, įmonei paskelbtas bankrotas ir paskirtas bankroto administratorius.

Apeliacinės instancijos teismo vertinimu, pirmosios instancijos teismas pernelyg formaliai vertino restruktūrizavimo plano metmenis. Bendrovė nėra nutraukusi veiklos - joje 36 darbuotojai, yra sudarytos sutartys ir bendrovė ketina toliau tęsti veiklą, aktyviai dalyvauja viešuosiuose konkursuose ir moka mokesčius. Tačiau dėl laikinų finansinių sunkumų bendrovė negali tinkamai įvykdyti prievolių - dėl apyvartinių lėšų trūkumo nepajėgia laku atsiskaityti su kreditoriais.

2016 metų rudenį turėjo 738 tūkst. eurų vertės turto, o pradelsti įsipareigojimai sudarė 369 tūkst. eurų. Pagrindinis bendrovės akcininkas - Lietuvos neįgaliųjų draugija, turinti 92,18 proc. akcijų. Ji -ir didžiausias kreditorius, kurio reikalavimas sudaro 289,6 tūkst. eurų, arba 38 proc. visų finansinių įsipareigojimų sumos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS