Registrų centras paslaugas teiks ir be galimybių paso | KaunoDiena.lt

REGISTRŲ CENTRAS PASLAUGAS TEIKS IR BE GALIMYBIŲ PASO

Nuo ateinančio pirmadienio visos paslaugos fiziniuose Registrų centro klientų aptarnavimo padaliniuose bus ir toliau teikiamos iš atvykstančių klientų nereikalaujant pateikti galimybių pasą ar kitą imunizaciją įrodantį dokumentą. Padaliniuose ir toliau bus laikomasi nustatytų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitų visuomenės sveikatos saugos reikalavimų, pažymima pranešime.

„Didžioji dalis Registrų centro paslaugų gali būti teikiamos ir nuotoliniu būdu, naudojant elektronines atpažinties priemones. Vis dėlto suprantame, kad dalis žmonių tokių priemonių nenaudoja ir negali užsisakyti ir gauti paslaugų per Registrų centro savitarnos sistemą. Atsižvelgdami į tai, nuo pirmadienio visas paslaugas ir toliau teiksime kontaktiniu būdu, o iš atvykstančių klientų nereikalausime galimybių paso ar kito dokumento, įrodančio jo imunizaciją. Visuose padaliniuose ir toliau bus laikomasi nustatytų klientų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitų visuomenės sveikatos saugos bei higienos reikalavimų“, – sako Registrų centro Klientų aptarnavimo direktorė Daiva Karaliūnienė.

Registrų centras gyventojams teikia daugiau nei 400 skirtingų administracinių ir komercinių paslaugų. Pagal savo pobūdį šios paslaugos yra priskiriamos prie gyvybiškai svarbių valstybės funkcijų. 50-yje fizinių įmonės klientų aptarnavimo padalinių visoje Lietuvoje per dieną aptarnaujama vidutiniškai po 4 tūkst. gyventojų.

Siekiant efektyvaus laiko planavimo, D. Karaliūnienės teigimu, atvykstantiems klientams patartina vizitui užsiregistruoti iš anksto.

Registrų centras skelbia, kad šiuo metu įmonės imunizuotų darbuotojų dalis siekia 85 procentus. Be to, yra sudarytas sąrašas darbuotojų, darbe turinčių tiesioginį kontaktą su kitais asmenimis, kurie privalo pateikti įrodančius dokumentus, kad yra pasiskiepiję nuo COVID-19 ligos ar persirgę šia liga, arba turintys reguliariai testuotis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS