Skandalas dėl kalinių sunaudojamo vandens veda į „Kaišiadorių vandenis“? | KaunoDiena.lt

SKANDALAS DĖL KALINIŲ SUNAUDOJAMO VANDENS VEDA Į „KAIŠIADORIŲ VANDENIS“?

  • 4

Praėjusią savaitę garsiai nuskambėjusi žinia, kad vienam Pravieniškių pataisos namuose bausmę atliekančiam asmeniui tenka 14-15 kub. m vandens per mėnesį, visuomenėje sukėlė nuostabą ir pasipiktinimą.

Pasak Lietuvos Respublikos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos (LRITĮPS) pirmininko Kęstučio Pauliuko, išlaidos vandeniui iš tiesų didžiulės, o šalto vandens ir nuotekų sistema Pravieniškių pataisos namuose yra visiškai pasenusi.

„Ją verkiant reikia tvarkyti, tam būtina išnaudoti ES fondų paramą, tik bėda, kad pati įstaiga, tokiuose konkursuose dalyvauti negali, o štai vandens ūkį iš Pravieniškių pataisos namų perėmusi įmonė „Kaišiadorių vandenys“ – galėtų, tačiau žingsnių gauti „europinius“ pinigus nematyti. Tik tai, kad pataisos namų vandens ūkį perėmus įmonei „Kaišiadorių vandenys“ sąskaitos išaugo 8 kartus“, – sakė LRITĮPS pirmininkas.

Anot K. Pauliuko, keista, kad įmonė, tapusi Pravieniškių pataisos namų vandens ūkio šeimininke, taip nieko, išskyrus sąskaitų išrašymą, nedaro? Kodėl ji nesiekia, pasinaudojant ES parama, atnaujinti tinklus, pakeisti morališkai susidėvėjusį vamzdyną, kitaip tariant, sutvarkyti visą vandens ūkį? Kodėl neįrengia po vandens skaitiklį kiekviename pataisos namų bendrabutyje?

„Kai elektros ūkį perėmė ESO, pirmiausia pakeitė tai, kas buvo prastos būklės, taip pat ir kabelius. Todėl keista, kad „Kaišiadorių vandenys“, nors ir perėmė trasas, tačiau investuoti, panašu, nenori. Toks požiūris nesuprantamas, juolab, kad bendrovės 100 proc. akcijų priklauso Kaišiadorių rajono savivaldybei! Manyčiau, kad būtent ji ir turėtų skatinti „Kaišiadorių vandenis“ išnaudoti visas galimybes šalto vandens ir nuotekų sistemoms visame rajone sutvarkyti, neaplenkiant ir pataisos namų vandens ūkio“, – kalbėjo LRITĮPS pirmininkas.

Profesinės sąjungos pirmininkas mano, kad ypatingą dėmesį šios problemos sprendimui turėtų skirti ir Vyriausybė.

„Jeigu jau Kaišiadorių savivaldybė ir jos vandenų įmonė nesugeba susitvarkyti su tinklais ir tinkamai jais rūpintis, gal tuomet vertėtų Vyriausybei skirti lėšų pramoniniams gręžiniams Pravieniškėse įrengti, juos perduoti pataisos namams ir taip spręsti problemą. Nes be vandens tinklų, čia jau kyla ir kitos – susidėvėjusių siurblinių ir katilinės, kuri iki šiol tebėra Pravieniškių pataisos namų žinioje, problemos. Jeigu ir reikia kur nors daryti nepriklausomų auditorių patikrinimą, tai siūlytume jiems pasidomėti būtent „Kaišiadorių vandenimis“, –sakė K. Pauliukas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

pareigunas

Pauliukas, tas neišprusėlis, dar gali ką nors komentuoti? Dirbo pasienyje su suklastotu vidurinės mokyklos diplomu ir buvo išmestas. Dabar dar komentuoja...rašyti tinkmai tegu išmoksta kvailelis...

Anonimas

Liandzbergmetis = tas pats sovietmetis. Tik vagia gudriau.

...

as jau niekuo nesistebiu lietuvoje.30 metu kapstomes tame mesle,korupcija tik dideja...kur pasisuksi visur vagys...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS