„Revolut“ Airijoje ketina prašyti el. pinigų licencijos | KaunoDiena.lt

„REVOLUT“ AIRIJOJE KETINA PRAŠYTI EL. PINIGŲ LICENCIJOS

Jungtinės Karalystės finansų startuolis „Revolut“, Lietuvoje jau turintis elektroninių pinigų įstaigos licenciją, ketina kreiptis dėl šios licencijos ir į Airijos centrinį banką, skelbia 15min.lt.

Startuolis, kietojo „Brexit“ atveju anksčiau planavęs perkelti ES klientus į Lietuvą, portalui nurodė, jog siekiant užtikrinti „stabilų mūsų augančio klientų rato aptarnavimą ir apsaugą“ numatoma diversifikuoti veiklą Europoje.

„Dėl šios priežasties, greta Didžiosios Britanijos ir Lietuvos, nutarėme kreiptis ir į Airijos centrinį banką dėl elektroninių pinigų įstaigos licencijos gavimo Airijoje“, – tvirtina „Revolut“.

„Revolut“ jau anksčiau pranešė iki antrojo šių metų pusmečio atidedanti specializuoto banko veiklos pradžią Lietuvoje. Anksčiau skelbta, kad bankas veiklą pradės pirmąjį pusmetį.

Šiuo metu vyriausybinė strateginių įmonių sandorius tikrinanti komisija trečią kartą vertina „Revolut“ atitikimą nacionaliniams interesams.

Seime kol kas sunkiai skinasi kelią „Revolut“ aktualios pataisos, kuriomis numatoma jog vairuotojo pažymėjimą pripažinti tinkamu dokumentu asmens tapatybei nustatyti. Pataisas kritikuoja Finansinių nusikaltimų tyrimų bei Specialiųjų tyrimų tarnybos, sakydamos, kad nesant galimybės identifikuoti klientų pilietybės, padidėtų teroristų finansavimo ir pinigų plovimo grėsmė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Asmens dokumentas yra ASMENS dokumentas, o vairuotojo teisės... išvis - kam tas triukšmas kai dabar JAU tų teisų net vežiotis nebereikia? (bet 'Revolut' lobistus BŪTINA paviešint!)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS