Teismas: 4 tūkst. eurų bauda „Beta Media“ už keliautojų klaidinimą – teisėta | KaunoDiena.lt

TEISMAS: 4 TŪKST. EURŲ BAUDA „BETA MEDIA“ UŽ KELIAUTOJŲ KLAIDINIMĄ – TEISĖTA

  • 1

Internetinius apsipirkimų portalus beta.lt ir grupinis.lt. valdančiai bendrovei „Beta Media“ 4 tūkst. bauda už keliautojų klaidinimą skirta teisėtai, nutarė teismas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas balandžio 9 dieną nutarė, kad Vartotojų teisių apsaugos tarnybos sprendimas skirti įmonei baudą yra pagrįstas ir teisėtas. 

Pernai spalį „Beta Media“ bauda skirta už tai, kad ši veikė nesąžiningai, iškreipė ar galėjo iškreipti vidutinio vartotojo elgesį, skleidė klaidingą informaciją apie siūlomų kelionių kainą.

Tarnyba tyrimą pradėjo gavusi vartotojo skundą, kad grupinis.lt pardavinėtų kelionių į Turkiją ir Rodo salą kaina siekė 239 eurus, tačiau buvo privaloma dar įsigyti penkių ekskursijų paketą už 150 eurų. Kiti vartotojai teigė, kad perkant keliones, padidėjo jų kainos.

Skųstasi ir dėl beta.lt portale įsigytos 8 dienų kelionės į Graikiją, nors ji truko tik 6 dienas.

Teismas pažymėjo, kad informacija apie 8 dienų trukmės kelionę galėjo klaidinti, nes nebuvo paaiškinta, jog į šį laiką įskaičiuotas ne tik laikas viešbutyje, tačiau ir skrydžių laikas.

Pasak teismo, informacija apie kelionių kainą buvo klaidinanti, nes pirminiuose pasiūlymuose nurodoma mažesnė kaina, tačiau perkant kelionę, ji padidėja, atsižvelgiant į jos datą bei papildomus privalomus ekskursijų paketus.

Nepaisant to, pirminiame pasiūlyme jokios papildomos informacijos apie didesnę kelionės kainą nėra pateikiama, pabrėžė teismas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vika

Sukciai, papildomos ekskursijos visur buna, bet kad jos butu privalomos...? Kiek teko vaziuoti, visada uzsisakome, bet tik jeigu norime tu ekskursiju. Uz tokias apgavystes per maza bauda. Reiketu desimt kartu didesnes, tada praeitu noras apgaudineti keliautojus!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS