Teismo ekspertizės centras teiks daugiau paslaugų privatiems klientams | KaunoDiena.lt

TEISMO EKSPERTIZĖS CENTRAS TEIKS DAUGIAU PASLAUGŲ PRIVATIEMS KLIENTAMS

  • 0

Lietuvos teismo ekspertizės centras (LTEC) teiks daugiau paslaugų privatiems asmenims, pranešė Teisingumo ministerija.

Iki šiol labai nedidelę dalį tyrimų pagal privačius užsakymus atlikęs LTEC teiks mokamas paslaugas šešiose tyrimų kryptyse.

Privatūs asmenys galės užsakyti brangiųjų metalų – dirbinių iš aukso, platinos, sidabro ir kt. – sudėties tyrimus, pavyzdžiui, įvertinti, kiek aukso yra auksiniame žiede. Taip pat bus galima patikrinti, ar tekstilės gaminio etiketėje nurodyta pluoštinė sudėtis atitinka tikrovę, bus atliekami ir odos, kailių tyrimai.

Ekspertai ištirs ir nustatys vaistų, chemikalų, pesticidų, naftos produktų, tirpiklių-skiediklių, etilo alkoholio sudėtį, pašalines priemaišas. Anot pranešimo, gyventojams tai būtų svarbu, aiškinantis alergijų priežastis ar vaistų autentiškumą, taip pat siekiant sužinoti dirvožemio ar šulinio vandens užterštumo lygį.

Metalografiniai tyrimai gali atskleisti metalo gaminių atsidalijimo priežastis (nuo ilgalaikės eksploatacijos, dėl broko ar dėl mechaninio poveikio), pavyzdžiui, vandentiekio avarijų, automobilių dalių lūžio, gaisro aplinkybes.

Centro ekspertai taip pat gebės atkurti išblukusių, užbrauktų, užlietų ar kitaip sugadintų dokumentų įrašus. Tokios paslaugos gali būti svarbios tvarkant paveldėjimo reikalus, o renkant duomenis pensijai ir t. t.

„Didelis modernios įrangos potencialas, ekspertų sukaupta ilgametė patirtis turi būti panaudota kaip galima plačiau. Daugiausia tik su teisėtvarkos įstaigomis bendradarbiavusio LTEC paslaugos dabar tampa prieinamos ir plačiai visuomenei“, – pranešime cituojamas teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS