„Tele2“ – tvariausia telekomunikacijų bendrovė Europoje, skelbia „Financial Times“ | KaunoDiena.lt

„TELE2“ – TVARIAUSIA TELEKOMUNIKACIJŲ BENDROVĖ EUROPOJE, SKELBIA „FINANCIAL TIMES“

  • 2

„Tele2“ grupė pripažinta tvariausia telekomunikacijų sektoriaus įmone Europos klimato lyderių reitinge. Šį sąrašą kasmet sudaro „Financial Times“ ir statistikos bendrovė „Statista“. Bendrame reitinge, tarp 500 tvariausių Senojo žemyno įmonių, „Tele2“ užėmė antrąją vietą.

„Lyderio pozicija telekomunikacijų sektoriuje mus įpareigoja sau kelti pačius ambicingiausius tikslus visose veiklos srityse. Tvarumas – ne išimtis. Siekdami tvaresnės ateities, privalome pradėti nuo savęs. Svarbu kritiškai įvertinti savo kasdienę veiklą, kartu ieškoti būdų, kaip optimizuoti išteklių naudojimą ir mažinti neigiamą poveikį aplinkai. Šis įvertinimas rodo, kad mūsų rezultatai pastebimi ir skatina toliau tobulėti“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Lietuvai ir Baltijos šalims.

Europos klimato lyderių reitingą „Financial Times“ ir „Statista“ sudarė jau ketvirtąjį kartą. Praėjusiais metais „Tele2“, surinkusi 86,9 balus, atsidūrė pirmoje sąrašo vietoje. Šiais metais rezultatą pavyko pagerinti – pasiektas 87,9 balų įvertinimas.

Reitingas sudaromas apskaičiuojant įmonių veiklos rezultatus trijose išmetamųjų teršalų mažinimo srityse. Pirmoji apima išmetamų teršalų kiekio mažinimą tiesioginėje veikloje. Antroji – įsipareigojimą sumažinti netiesioginį išmetamųjų teršalų kiekį, susidarantį įsigyjant energiją 2017–2022 m. laikotarpiu. Paskutinė, trečioji sritis, apima netiesioginių išmetamųjų teršalų kiekio mažinimą, susidarantį įmonės vertės grandinėje. Taip pat atsižvelgiama ir į kitus įsipareigojimus, padedančius sumažinti teršalų kiekį.

Mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ nuolat įgyvendina su aplinkosauga susijusias iniciatyvas. Savo veikloje bendrovė jau šešerius metus naudoja tik žaliąją energiją, taip pat optimizavo savo automobilių parką ir atsisakė popierinių sutarčių.

Iki 2025-ųjų „Tele2“ užsibrėžė tikslą šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį savo veiklos grandinėje sumažinti 90 proc., o iki 2035-ųjų pasiekti nulinę emisiją.

Ambicingus tikslus įmonė kelia ir tvariam išteklių naudojimui – „Tele2“ iki 2030 m. ketina perdirbti arba sutvarkyti ir pakartotiniam naudojimui grąžinti 30 proc. savo anksčiau parduotų mobiliųjų telefonų. Jau dabar bendrovė turi daugelio įrangos gamintojų autorizacijas ir gali taisyti iki 85 proc. savo parduodamų telefonų, taip prailgindama jų naudojimo laiką. Visos atliekos yra atsakingai perdirbamos, o vertingos detalės grąžinamos gamintojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

.

Ne, TELE2 nepatikima, nepatariu rinktis šios firmos. Paslaugos žemo lygio, nesilaiko sutarčių, sukčiauja. Šiukšlė, o ne firma. Nerekomenduoju niekam.

:)))

ir kiek kainavo straipsnis?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS