Užimtumo tarnybos atstovė: Kėdainiai nėra priklausomi nuo „Lifosos“ | KaunoDiena.lt

UŽIMTUMO TARNYBOS ATSTOVĖ: KĖDAINIAI NĖRA PRIKLAUSOMI NUO „LIFOSOS“

Bankams įšaldžius Kėdainių fosforo trąšų gamyklos „Lifosa“ sąskaitas ir įmonei gresiant stabdyti veiklą, Užimtumo tarnybos atstovė sako, kad regionas nėra priklausomas nuo šios didelės įmonės, jame nuolat yra nemažai laisvų darbo vietų.

„Rajonas nėra priklausomas nuo vienos įmonės, „Lifosa“ tik viena iš didžiųjų įmonių, yra kitų stambių bendrovių. Kėdainiuose nuolat yra gana nemažas laisvų darbo vietų skaičius, tai pramonės miestas  – ir maisto pramonė išvystyta, ir žemės ūkis stiprus, ir paslaugų sektorius, rajonas strategiškai geroje vietoje, daug gyventojų važinėja dirbti į Kauną, kitus rajonus“, – BNS sakė tarnybos Kėdainių klientų aptarnavimo skyriaus vedėja Irena Petraitienė.

Kita vertus, anot jos, dirbti „Lifosoje“ nori daug darbo ieškančių žmonių.

„Tai daug metų stabiliai dirbanti įmonė, su vienu iš didžiausių atlyginimų regione, visų klientų pageidaujama, daug kas nori ten gauti darbą“, – sakė Užimtumo tarnybos atstovė.

I. Petraitienės teigimu, jeigu įmonės darbuotojai bus atleidžiami, tarnyba jiems padėtų.

„Jeigu bus kažkokie sprendimai, tai kalbėsime su rajono vadovais, įmonėmis, socialiniais partneriais, yra profesinio mokymo perkvalifikavimo priemonės“, – kalbėjo I. Petraitienė.

„Naujiena yra šviežia, renkamės pas merą šią situaciją aptarti, nežinau, kas dar dalyvaus, kokie bus sprendimai“, – pridūrė ji.

Kėdainių meras Valentinas Tamulis ir pati įmonė BNS ketvirtadienį sakė, kad situacija labai problematiška, nes „Lifosoje“ dirba per tūkstantis žmonių, jų vidutinis atlyginimas yra virš 2,4 tūkst. eurų, todėl įmonei sustojus, tai labai atsilieptų visam rajonui.

„Lifosos“ generalinis direktorius Rimantas Proscevičius ketvirtadienį teigė, kad įmonė daro viską, kad „Lifosa“ išlaikytų darbo vietas.

„Lifosos“ darbuotojų nepriklausomos profesinės sąjungos pirmininkas Vitalijus Varnas ketvirtadienį BNS teigė, kad vadovai darbuotojų apie galimą atleidimą kol kas neinformavo.

„Lifosai“ apribojimai taikomi po to, kai ES trečiadienį netiesioginį jos savininką Rusijos oligarchą Andrejų Melničenką įtraukė į sankcijų sąrašą.

100 proc. „Lifosos“ akcijų priklauso Šveicarijoje registruotai „EuroChem Group“, kurios 90 proc. priklauso A. Melničenkos valdomai Kipro įmonei „AIM Capital“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

aga SAVUS i GATVE o pabegeliai uz MINIMIMA DIRBS !

Kad

Tikrai daug priklausomu zmoniu yra nuo Lifosos tik dirbanciu 1000 zmoniu o kiek dar jie paslaugu perka is kitu imoniu reikia paskaiciuoti tikrai daug samdo imoniu padet vykdyt veikla ir algos geros /

Kėdainių klientų aptarnavimo skyriaus vedėjai

Rajonas strategiškai geroje vietoje, daug gyventojų važinėja dirbti į Kauną, kitus rajonus. Su kuo važinės su arkliais ar dviračiais????, nes "rusiško" kuro, patriotai į savo mašinas nesipils.!!!! O ir kuras pinga ne dienom, o valandom. Tai pramonės miestas – ir maisto pramonė išvystyta, ir žemės ūkis stiprus, ir paslaugų sektorius buvo, kol trąšų, dujų ir elektros kainos buvo proto ribose. O kas toliau???????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS